Turizam

Drugi dan Novogodišnjeg programa u Budvi: Publiku zagrijali Lena Kovačević, Neno Belan, Gradska muzika Budve…

U nedjelju, 29. decembra, u podne je koncert održala poznata džez pjevačica iz Srbije – Lena Kovačević, dok su se u noćnim satima, od 21.00h, predstavili Gradska muzika Budve, budvanski bend “Refugie Jesus & Apostols” i hrvatski rock muzičar Neno Belan sa bendom.
Drugi dan Novogodišnjeg programa u Budvi: Publiku zagrijali Lena Kovačević, Neno Belan, Gradska muzika Budve…
Portal Analitika/Infobiro MontenegroIzvor

Pjevačica Lena Kovačević kazala je da je u Crnoj Gori do sada imala prilike više puta da nastupa.

“Nekako već ima izgrađen odnos sa vašom publikom, što mi je posebno drago. Recimo, kada su izašle "Dubine" prošle godine u februaru , mi smo krajem marta imali koncert u Podgorici i za mene je bilo toliko emotivno da vidim da narod već napamet zna pjesmu, i pjevaju sa nama. Ovo je treći ili četvrti put da ove godine nastupamo u Podgorici, zatim je bio Kotor Art festival, i evo smo sad u Budvi po prvi put u sklopu ovog Novogodišnjeg programa. Svi smo svjesni da neke osnovne stvari i cio naš život se ipak formira u djetinstvu i u porodici, a mi se kasnije nadograđujemo. Ja od kad imam svoju djecu malo sam svjesnija toga šta je zapravo porodica i djetinstvo. Pogotovo sad smo u vrijeme praznika i mislim da je ovo pravo vrijeme za okupljanje sa porodicom i evo i sa publikom. Gdje god da smo putovali uvijek postoji taj lični odnos sa publikom, publika je ta koja nosi muziku, ali ako pričamo o domaćoj publici ovdje je za mene uvijek nekako teže”, ocijenila je ona. 

U inostranstvu, ističe, predstavljate nešto naše što ljudi ne poznaju i već ste egzotični.

“Kad ste ovdje, vi morate da imate neku drugu komponentu i za mene je to uvijek bilo zanimljivo zato što sam studirala u Holandiji, i željela sa našoj publici da dam dašak onoga što sam tamo naučila. Tako da je to zanimljiv proces, i hoći da kažem da nije isto. Moja muzika i koncept koji ja gradim nikada nije bio takav i  Nova godina za mene nije haj lajt, što za mnogo pjevače jeste. Moja muzika je veoma specifična, i ako nisam u određenom ambijentu, i u nekom povodu koji meni odgovara, onda ću odlučiti da za praznike ostanem sa porodicom. Od kad imam porodicu ja samo zaista želim da budemo zdravi i srećni da nekako sljedeću godinu  dočekamo vedriji, pozitivniji, da budemo kreativni da ne upadnemo u neku kolotečinu, što je vrlo teško, svako od nas u svom poslu nekada upadne u neku vstu kolotečine - ja ne volim rutinu, i mislim da bilo čime čovjek da se bavi vrlo važno da zadrži tu kreativnost i inspiraciju”, navela je Kovačević.

budvadruganoc2 Branko Zeraić, frontmen grupe Refugie Jesus & Apostols rekao je da nastupaju kao sedmorka i da su vrlo uzbuđeni uoči nastupa. .

“Prije dva dana smo svirali na Podgoričkom pazaru. Proći ćemo i kroz domaći i kroz strani repertoar koji se odnosi na obrade, nećemo svirati naše pjesme koje su trenutno u nastajanju. Ove godine ćemo naše pjesme svirati na malo drugačiji način, tako da će svakako biti interesantno. Novogodišnje praznike gledamo kao priliku da se radi, prije nego što se počelo sa takvim načinom života to smo gledali kao priliku da se vrijeme provede sa porodicom. Hvala TO Budve što su nam omogućili da nastupamo na ovoj fenomenalnoj bini.

budvadruganocHrvatski muzičar Neno Belan kazao je da je prije par mejseci bio u Budvi i da se uvijek lijepo vratiti ovdje.

“Došao sam, kao i obično, sa svojim bendom sa kojim već sarađujem 23. godine. Večeras ćemo imati jedno od emotivnih putovanja kojih ima jedno 70 godišnje. Svaki dan, svako mjesto i svaka publika je jedno novo iskustvo, drugačije a nadamo se da će biti toplije danas nego što je bilo juče, i da ćemo našoj publici ispostaviti jednu količinu dobrih vibracija. Ostvario sam  puno svojih snova, ali uvijek ima tih koje nisam ostvario i kojima težim,  i to je ustvari smisao cijelog mog rada i postojanja. Sada mogu pomenuti da mi se ostvario jedan san, počeo sam raditi jedam mjuzikl koji radimo za Splitski teatar. Radimo mjuzikl koji je baziran na mojoj muzici, na postojećim pjesmama se radi priča. Priča će biti  vezana za Split iz 80 - ih godina,  sa svim tim nekim poznatim likovima koji su onda krstarili gradom, tri paralelne ljubavne priče, uglavnom biće zabavno. Poslije Nove Godine kreću intezivne probe a premijera je zakazana za 14. februar”, pojasnio je on. 

Belan napominje da je objavio preko 200 pjesama u karijeri i svaka od njih je neka priča iz njegovog života.

“Trideset prvog decembra smo u Šibeniku i zajedno sa našim kolegama nastupamo na tri stejdža. Nova Godina je simbolika nekog početka, kada očekujemo bolju godinu nego što je bila prije. Zadatak nas muzičara je da tu atmosferu prenesemo ljudima, jer kaže sa kako počne Nova Godina takva će biti  cijela godina. Što se tiče Božića, to je za mene porodični praznik, i tako sam ga proveo i ove godine. Zdravlje je temelj svega. Ako čovjek nije zdrav može imati milione ali to više ne igra ulogu. Svima vama želim puno zdravlja, a ono drugo će doći samo po sebi, treba biti otvorena srca i iskren pa će se stvari same posložiti u životu”, poručio je Belan. 

Milena Krivokapić iz Turističke organizacija Budva sumirala je drugi dan Novogodišnjeg programa i najavila dešavanja.

“Zadovoljni smo kako je protekao drugi dana našeg Novogodišnjeg programa. U toku dana, u 12 h , imali smo izvanredan koncert džez pjevačice Lene Kovačević, i publika je zaista uživala u njenim obradama. Večeras smo se zabavljali sa Gradskom muzikom Budve, koju i Budvani a i naši posjetioci, mnogo vole. Nakon njih, nastupao je budvanski sastav Refugie Jesus & Apostols i oni su imali intresantne obrade, kako su oni rekli- rok na nešto drugačiji način. Za kraj večernjeg dijela programa ove druge noći nastupao je Neno Belan sa svojim Fjumensima, i atmosfera je zaista bila divna.

Sjutra nas očekuje veče koje je posvećeno onima koji vole tehno i elektronsku muziku. U dnevnom dijelu programa nastupaće sastav Lords of the Strings, a uveće od 20h nastupa budvanski DJ - John K, nakon njega DJ i producent Stevan Mandić i poslije toga svjetski poznati Mahmut Orhan i sastav Offenbach”, rekla je Krivokapić.

 
 

Portal Analitika