Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • MCP SPC: Žalimo zbog povrijeđenih policajaca ali ne prihvatamo tvrdnje da smo odgovorni za incidente

MCP SPC: Žalimo zbog povrijeđenih policajaca ali ne prihvatamo tvrdnje da smo odgovorni za incidente

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC izražava žaljenje zbog večerašnjeg povrijeđivanja policajaca, ali ističe da nijesu odgovorni za incidente.
MCP SPC: Žalimo zbog povrijeđenih policajaca ali ne prihvatamo tvrdnje da smo odgovorni za incidente
Portal AnalitikaIzvor

- Žalimo sve one koji su ovih dana povrijeđeni, a koji su prinuđeni da svoju slobodu vjere traže na ulicama, jer nijesu mogli da je obezbjede tamo gdje je to trebalo da im se omogući - u crnogorskom parlamentu - kazali su iz SPC.

Poručuju i da ne prihvataju bilo kakvu odgovornost za incidente.

- Gruba je manipulacija i nedostojna takve državne službe, kakva je Uprava policije, tvrdnja da će za sve eventualne incidente policija ubuduće smatrati odgovornima i vjerske velikodostojnike, čije djelovanje navodno dovodi do narušavanja javnog reda i mira i drugih posljedica - ističu u MCP SPC.

Kako su naglasili, i prije i odmah nakon usvajanja Zakona su javno saopštavali bojazan da će ovaj Zakon izazvati mnoštvo problema u crnogorskom društvu i produbiti ionako velike podjele.

- Ne zato što smo ih priželjkivali, već zbog toga što poznajemo naš narod, za razliku od onih koji su nerazumno i bez volje za bilo kakav dogovor, odbacivši sve prijedloge crkve, predložili i izglasali ovaj nakaradni zakon. Ne podržavamo nasilje demonstranata prema policiji, ali ni primjenu sile naoružanih policijskih službenika, sa brojnim sredstvima prinude - prema demonstrantima, koji su ovih dana (čak i večeras) privođeni čak i kad su učestvovali u potpuno mirnim protestima - zaključuju u Mitropoliji SPC.

Portal Analitika