Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Na protestu u Toploj rukovodstvo Herceg Novog i Trebinja: Ponudili posao policajcu Šćepanoviću, crkva će mu obezbijediti smještaj

Na protestu u Toploj rukovodstvo Herceg Novog i Trebinja: Ponudili posao policajcu Šćepanoviću, crkva će mu obezbijediti smještaj

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi i Trebinja prisustvovalo je večeras molebanu I protesnoj šetnji do crkve Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti, organizovanoj povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Kako je saopšteno oni su ponudili posao policajcu Miloju Šćepanoviću, koji ga je prihvatio a crkva će mu obezbijediti smještaj.
Na protestu u Toploj rukovodstvo Herceg Novog i Trebinja: Ponudili posao policajcu Šćepanoviću, crkva će mu obezbijediti smještaj
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, vjernicima i sveštenstvu pridružili su se predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, saopšteno je iz opštine.

Iz opštine tvrde da se po procjenama na Toploj se okupilo preko dvije hiljade vjernika, koji su se nakon molebana mirno uputili Njegoševom ulicom do trga Belavista, gdje im se obratilo hercegnovsko sveštenstvo i čelnici Herceg Novog i Trebinja.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić se zahvalio građanima koji su se okupili u velikom broju da još jednom kažu državnoj vlasti da Herceg Novi nikada neće prihvatiti usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

„Pola godine unazad govorimo da ovaj Zakon ne treba i ne smije da se usvoji, da ovaj Zakon dijeli braću i sestre, ne samo u Herceg Novom nego u cijeloj Crnoj Gori. Ali eto, vlastodršci sa državnog nivoa opet su se usudili da udare na Boga, da udare na ono što je najsvetije“, kazao je Katić.

Poruka okupljanja je da narod neće „prodati vjeru za večeru“ i dati imovinu Srpske pravoslavne crkve, da neće proći politika onih koji su izglasali ovakav Zakon o slobodi vjeroispovijesti, istakao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

moleban-i-protest-hn

On je objasnio da je Herceg Novi dio Eparhije zahumsko-hercegovačke, i zato je i ljudima u Republici Srpskoj važno ono što se u ovom gradu dešava.

Ćurić je kazao da se sa Katićem dogovorio da ponude posao Miloju Šćepanoviću, policajcu koji je dao otkaz zbog dešavanja u vezi sa usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti i tako se „odrekao posla da zaštiti svoju rodbinu“.

Arhijerejski namjesnik hercegnovski Radomir Nikčević potvrdio je da je Šćepanović prihvatio ponudu za posao u Herceg Novom, te dodao da će mu crkva obezbijediti smještaj.

 

Portal Analitika