Politika

Mandić: Đukanović da vrati zakon Skupštini;Knežević: Amfilohije da prokune Đukanovića

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, pozvao je predsjednika Mila Đukanovica da ne donese ukaz o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, već da ga vrati ponovo Skupštini kako bi se uklonili njegovi nedostaci i donio novi zakon.
Mandić: Đukanović da vrati zakon Skupštini;Knežević: Amfilohije da prokune Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

On je poručio da Demokratski front nastavlja narednih dana sa snažnim pritiskom na crnogorski režim, "da se promijeni ono što je na siledžijski način usvojeno suprotno većinskoj volji građana".

"Vjerujem da će biti dovoljno pameti u Crnoj Gori da se dođe do rješenja", kazao je Mandić.

Milan Knežević je naveo da se pokušava na Badnji dan promovisati Crnogorska pravoslavna crkva.

"Milo Đukanović će se prvi put poslije 21 godinu pojaviti ispred cetinjskog manastira i onda će on kao ateista naložiti badnjak ispred cetinjskog manastira" , naveo je Knežević.

On je dodao da su poslušali Mitropolita i uzdržali se od snažnijeg otpora prije dva dana.

Poslanik DF-a Milan Knežević je istakao da se na Badnji dan pokušava najaviti promocija Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), jer će Đukanović, “kako su čuli u režimskim kuloarima”, poslije 21 godine prvi put pojaviti ispred Cetinjskog manastira i da će “ kao ateista i bezbožnik željeti ponovo da naloži badnjak”.

“Prošli put se to dogodilo kada je nakon pokradenih predsjedničkih izbora otišao na Cetinje i kao bezbožnik naopačke naložio badnjak, ne bi li poslao poruku da ima snažnu podršku SPC, tadašnjeg patrijarha Pavla i našeg mitropolita Amfilohija”, kazao je Knežević.

On je naglasio da su Amfilohija poslušali i uzdržali se od radikalnijeg djelovanja i otpora u Parlamentu, ali da od njega traži da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak i da “prokune i njega i njegovo potomstvo”.

Knežević je istakao da ima pravo to da traži i da očekuje u ime svih onih “stradalnih ljudi i onih koji su bili i koji će biti na ulicama da brane naše svetinje i hramove”.

 

Portal Analitika