Crna hronika

Oglasila se Uprava policije: Zbog incidenta u Skupštini uhapšena tri poslanika

U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je nakon ocjene dokaza naložio da se uhapse Milutin Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević - saopšteno je iz Uprave policije.
Oglasila se Uprava policije: Zbog incidenta u Skupštini uhapšena tri poslanika
Portal AnalitikaIzvor

''Policija je tokom noći postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Nakon incidenta u Skupštini Crne Gore, a na zahtjev predsjedavajućeg Parlamenta za intervenciju policije usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj Sali, u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica su privedena 22 lica, od kojih je 17 poslanika Demokratskog fronta'', navodi se u saopštenju UP.

Kako dodaju, u prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru.  

''O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je nakon ocjene dokaza naložio da se slobode liše Milun Zogović zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i Andrija Mandić i Milan Knežević zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti'', ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode Mandić, Knežević i Zogović će biti privedena nadležnom tužiocu uz krivične prijave. 

''Protiv ostalih privedenih lica biće pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Policija će narednih dana pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika