Politika

Mandić: Oni uvažavaju jedino argument pritiska, zato naprijed svi na ulice

Poštovani građani mi ne smijemo stati sa našom akcijom. Predsjednik Vlade i predsjednik države DPS-a, jedino uvažavaju argument pritiska, ne uvažavaju evo ni autoritet našeg mitropolita Amfilohija, ali argument pritiska uvažavaju svi. Zao naprijed, na ulice i da sjednemo ponovo pa da pričamo - kazao je lider Demokratskog fronta, Andrija Mandić, nakon što je premijer obavjiestio poslanike Skupštine šta je bio rezultat njegovog razgovora sa mitropolitom Amfilohijem.
Mandić: Oni uvažavaju jedino argument pritiska, zato naprijed svi na ulice
Portal AnalitikaIzvor

''Mislim da je veoma važno što je došlo do susreta predsjednika Vlade i mitropolita cnrogorsko-primorskog. Imamo tešku situaciju u Crnoj Gori, dobru poruku da se o tom pitanju razgovaralo ali je loše da nije postignut dogovor. Mi imamo situaciju da kolege iz Bošnjačke stranke traže da dobiju garancije da onaj dogovor koji ste potpisali sa islamskom zajednicom da on garantuje poziciju njihove vjerske organizacije. Dakle vama, koalicioni partner, ne vjeruju da će ovaj zakon biti dobar za njih, a očekuje od nas koji smo opozicija da vjerujemo da ovo što ste razgovarali da će biti dobro. Zamislite da ste vi potpisali sporazum sa SPC kao što ste potpisali sa islamskom vjerskom zajednicom i preko toga da vam se ne vjeruje'', kazao je Mandić.

On je dodao da Marković i Đukanović prepoznaju jedino argument pritiska.

''Zašto nijeste prihvatili ovo što vam je rekao mitropolit vezano za ova dva člana zakona da njih povučete i da izađete u susret rješavanju jednog velikog problema kojeg imamo u Crnoj Gori. Žao mi je što to niste uspjeli da uradite, mi ćemo ovdje nastaviti da se borimo. Poštovani građani mi ne smijemo stati sa našom akcijom. Predsjednik Vlade i predsjednik države DPS-a, jedino uvažavaju argument pritiska, ne uvažavaju evo ni autoritet našeg mitropolita Amfilohija, ali argument pritiska uvažavaju svi. Zao naprijed, na ulice i da sjednemo ponovo pa da pričamo'', zaključio je Mandić.

Portal Analitika