Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Amfilohije: Zamolio sam Markovića da se rasprava odloži za poslije Božića; Sveštenici se ne razilaze

Amfilohije: Zamolio sam Markovića da se rasprava odloži za poslije Božića; Sveštenici se ne razilaze

Amfilohije je nakon razgovora sa Markovićem došao kod okupljenih građana i sveštenstva na mostu Blaža Jovanovića, kojima je prenio o čemu je razgovarao sa predsjednikom Vlade.
Protorej Radomir Nikčević rekao je da nema razilaženja dok napismeno ne dobiju potvrdu da će do 8. januara da se odgodi izglasavanje Zakona. 
Amfilohije: Zamolio sam Markovića da se rasprava odloži za poslije Božića; Sveštenici se ne razilaze
Portal AnalitikaIzvor

"Mi ne želimo da se ukine Zakon, već da se donesu poštujuće preporuke Venecijanske komisije i poštujući dijalog", istakao je mitropolit crnogorsko-primorski  Amfilohije nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem.

Mitropolit crnogorsko-primorski je tražio se rasprava o ovom pitanju ostavi za poslije Bozića.

''Nije Božić dan kad treba da se svađamo'', kazao je mitropolit i dodao da se nada da će Vlada uslišiti njihovu molbu.

"Vlada ima svoje stavove, ono što smo tražili, da ne kažem molili je da se Zakon tako formulisan odgodi, da ovaj praznik rođenja Hristovog proslavimo u miru, pa neka se o tom zakonu kasnije raspravlja. Pozvali smo da se kasnije nastavi pravi dijalog posebno sa našom Pravoslavnom crkvom", dodao je Amfilohije okupljenima na mostu.

Crnogorski parlament razmatra danas Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, dok je u isto vrijeme premijer Crne Gore u svom kabinetu razgovarao sa Amfilohijem.

Lider DF Andrija Mandić pozvao je, prethodno, premijera Markovića da se sastane sa mitropolitom Amfilohijem i da postignu dogovor o spornim pitanjima u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. 

Portal Analitika