Zanimljivosti

NLO na nebu iznad Istre

Riječani su u utorak uveče, oko 18 sati, na nebu primijetili neobičnu pojavu kada je desetak izrazito svijetlih nebeskih objekata bili lebdjelo u pravilnom razmaku i u ravnoj liniji..
http://rijecanin.rtl.hr/
http://rijecanin.rtl.hr/
RiječanIN - RTL.hrIzvor

"Uzdizali su se negdje iz pravca Istre, otprilike iznad Učke, na nebu izazivajući pažnju građana iz Opatije, Rijeke i drugih mjesta", navodi se na tom sajtu i dodaje da im se, povodom toga, javljalo više čitalaca s pitanjem da li znaju o čemu se radi.

Pozvana je i policija iz koje je rečeno da nemaju nikakve najave o eventualnim NATO vježbama ili posebnim vazduhoplovnim transportima.

Čitaoci su objasnili da o tome nema ni govora jer se radilo, kako tvrde, o izrazito svijetlim objektima koji su na noćnom nebu ostavljali utisak da im je svjetlo jednake jačine kao i ono od okolnih zvijezda.

nebo1

Ono što je najviše zbunilo stanovnike koji su te objekte na nebu vidjeli je to što se oni otprilike pet minuta nijesu uopše kretali već su u stajali o nekoj formaciji u pravilnoj liniji, jedan iznad drugoga, prema nebu. Na kraju su, isto tako kako su se pojavili i nestali.

Ipak, u međuvremenu portalu "Riječanin" su se javili i drugi čitaoci koji tvrde da za ovu pojavu postoji i te kako jednostavno objašnjenje. Riječ je, po njima, o Star linku, konstelaciji Zemljinih satelita kompanije Spejs X, s funkcijom omogućavanja internet-veze.

Portal Analitika