Crna hronika

Đurđić: Snimak je donio novinar

Apsolutna je neistina da sam sporni snimak napada na novinara dnevnog lista Dan Vladimira Otaševića donio ja, već je to uradio novinar koji prati tu oblast, kazao je za Pobjedu direktor Televizije Crne Gore Slavko Đurđić.
Đurđić: Snimak je donio novinar
Portal AnalitikaIzvor

Službenik MUP-a Mladen Mijatović verbalno je napao Otaševića, uhvatio ga rukom za vrat, a nakon kraće rasprave sa njim vratio se i odgurno ga stomakom, pošto je novinar fotografisao biznismena Zorana Bećirovića u društvu sa tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Milošem Šoškićem dok su bili u prodavnici mobilnih telefona u Delti.

RTCG je objavila snimak nadzorne kamere na kojem se vidi rasprava Otaševića sa Mijatovićem i Bećirovićem i trenutak kada ga je Mijatović uhvatio za vrat. Na tom snimku ne vidi se i dio incidenta kada se Mijatović vratio i stomakom odgurnuo Otaševića.

Dan je objavio kako su došli do dokumentacija iz koje proizilazi da je „montirani video-snimak napada službenika MUP-a Mladena Mijatovića na novinara Dana Vladimira Otaševića, u tržnom centru Delta u Podgorici, koji je objavio Javni servis RTCG nabavio direktor Televizije Crne Gore Slavko Đurđić“

Đurđić je kategoričan da to nije tačno. Rekao je Pobjedi da zbog postupka koji je u toku pred Komisijom za predstavke i prigovore gledalaca i slušalaca još ne smije detaljnije da govori o toj situaciji.

“Apsolutna je istina da na snimku u TVCG nijesu rađene nikakve tehničke intervencije, a kamoli kraćenje. Upoređujući sadržaj snimka i relevantne podatke, kojima smo raspolagali, konkretnije sadržaj prijave koju je policiji podnio Otašević nijesmo imali nijedan razlog da ne objavimo snimak”, rekao je Đurđić.

U prijavi koju je Otašević podnio policiji piše da mu je Mijatović prišao i „smireno rekao: ‘Praviš mi veliki problem. Ja čuvam ovog čovjeka, on je ugrožen’“.

U izjašnjenju rukovodioca portala Javnog servisa Ilije Šukovića, dostavljenog Savjetu RTCG, a koji je objavio Dan piše da je Đurđić garantovao autentičnost i kredibilnost izvora snimka.

“Ovom prilikom napominjemo da smo snimak dobili od direktora TVCG, uz garancije da je autentičan i dobijen od kredibilnog izvora. Takođe smo se uvjerili da na pomenutom snimku tokom njegovog trajanja nema vidljivih intervencija, odnosno da traje u kontinuitetu i bez rezova. To su, takođe, utvrdila tehnička lica iz naše kuće, što nam je potvrdio direktor TVCG. Snimak je objavljen jer smo smatrali da nema prostora za sumnju u jednog od čelnih ljudi naše kuće, koji svjesno ne bi nanio štetu niti nama, niti mediju na čijem je čelu. Takođe je garantovao da će TVCG objaviti snimak, što u prvim sljedećim vijestima nije bilo moguće zbog skupštinskog prenosa”,  napisao je Šuković u izjašnjenju do kojeg je došao Dan.

Portal Analitika