Društvo

Asocijacija za preventivnu pedijatriju CG postala punopravni član Evropske pedijatrijske akademije

Asocijacija za preventivnu pedijatriju Crne Gore, na nedavno održanom godišnjem sastanku Evropske pedijatrijske akademije (EPA) u Briselu, postala je punopravni član ove emninetne međunarodne organzacije
Asocijacija za preventivnu pedijatriju CG postala punopravni član Evropske pedijatrijske akademije
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku Evropske pedijatrijske akademije prisustvovala je delegacija iz Crne Gore, koju je predvodio Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja Podgorica i predsjednik Asocijacije za preventivnu pedijatriju. 

U toku konferencije, održana je Skupština Akademije koja je jednoglasno prihvatila prijavu Asocijacije za prventivnu pedijatriju Crne Gore da postane punopravni član Evropske pedijatrijske akademije. 

''Ovo je vrlo značajna odluka za dalji razvoj pedijatrije u Crnoj Gori jer će naši ljekari moći da učestvuju u razvijanju smjernica i protokola u pedijatriji,  kao i donošenju strateši važnih dokumenata za razvoj pedijatrije u Evropi. Takođe, na ovaj način postiže se bolja povezanost naših pedijatara sa kolegama iz ostalih evropskih zemalja. Svi pedijatri iz Crne Gore istovremno su postali i punopravni čalnovi EPA čime stiču mogućnost da pod povoljnijim uslovima učetvuju u različitim edukativnim programima koje organizuje EPA'', navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica. 

Portal Analitika