Crna hronika

Policija pronašla 1,5 kg marihuane, uhapšen Darko Ćetković iz Nikšića

Nikšićka policija uhapsila je Darka Ćetkovića (36) iz tog grada i I.M. (36) iz Danilovgrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Policija je, postupajući prema operativnim podacima, u pograničnom reonu u mjestu Vraćenovići pronašla dva pvc pakovanja sa sadržajem materije zelene boje nalik na opojnu drogu marihuanu ukupne neto mase oko 1,5 kg koja je upućena na vještačenje u Forenzički Centar Danilovgrad.

Preduzimajući intenzivne mjere i radnje policija je prikupila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je izvršilac ovog djela I.M. (36) iz Danilovgrada.

I.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.

Osim toga, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice Darko Ćetković (36) iz Nikšića kojom prilikom je pronađena i oduzeta digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima biljne materije zelene boje nalik na opojnu drogu marihuanu, kao i tzv. „drobilica“ takođe sa tragovima pomenute materije, i pet tableta buprenorfina.

Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio o kvalifikaciji krivičnog djela. Po njegovom nalogu Ćetković je lišen slobode i uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, priveden nadležnom tužilaštvu.

 

Portal Analitika