Sunčano do Nove godine, 2020. počinje uz drastičan pad temperature

Sunčano i suvo vrijeme uz povremen razvoj oblačnosti nas očekuje sve do Nove godine, međutim uoči praznika osjetan će biti pad temperature, navodi se na sajti Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
Foto: Mpeg
Foto: Mpeg
Portal AnalitikaIzvor

Srijeda:

U južnim i centralnim djelovima Crne Gore danas će biti pretežno sunčano, tokom jutra umjereno oblačno a najviša temperatura iznosiće 16 stepeni.

Na sjeveru biti promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno i sa slabim padavinama.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će slab do umjeren, sjeverni i zapadni, tokom noći u pojačanju.

Jutarnja temperatura od minus sedam do osam, a najviša dnevna od dva do 16 stepeni.

Četvrtak:

vp-cetvrtak

U južnim i centralnim predjelima malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Na sjeveru pretežno oblačno, mjestimično sa slabim, uglavnom sniježnim padavinama. Vjetar mjestimično umjeren do jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha -5 do 8, najviša dnevna -3 do 14 stepeni.

Podgorica: Malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha oko 5, najviša dnevna do 12 stepeni.

Petak:

vp-petak

U južnim i centralnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Na sjeveru pretežno oblačno, ponegdje uz slabo provijavanje snijega. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, krajem dana i tokom noći jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha -8 do 6, najviša dnevna -3 do 13 stepeni.

Podgorica: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, krajem dana i tokom noći jak, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 3, najviša dnevna do 11 stepeni.

Kako se navodi na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za vikend nas takođe očekuje sunčano vrijeme uz moguć slab razvoj oblačnosti. Vjetar umjeren do jak sjevernog smjera. Temperatura će od subote početi da opada te će se jutarnja kretati od -10 do 2 a maksimalna dnevna 8 stepeni, dok će u nedjelju maksimalna dnevna biti 6 stepeni.

Kako navodi meteo portal ''Weatherforyou'', sunčano će biti do Nove godine, nakon čega se stvaraju uslovi za razvoj oblačnosti. Kako se navodi na ovom portali nastaviće se pad temperature, te se za prvi januar u Podgorici, najtoplijem gradu u Crnoj Gori, očekuje maksimalna dnevna temperatura od 3 stepena. Prema prognozama ovog portala, slični vremenski uslovi se očekuju i u prvoj nedjelji 2020. godine.

Portal Analitika