Crna hronika

DF: Nije slučajno što je Živković uhapšen danas

Demokratski front najoštrije osuđuje hapšenje Dražena Živkovića, urednika i vlasnika Portala „Borba“, kojeg je jutros, dok je upravo bio na radnom zadatku ispred Skupštine Crne Gore, oko deset časova uhapsila policija.
DF: Nije slučajno što je Živković uhapšen danas
Portal AnalitikaIzvor

“DF posebno osuđuje i sam čin hapšenja novinara Živkovića, poslenika javne riječi, što dodatno govori o beskrupuloznosti policijskog režima. Dok se u Crnoj Gori brojni kriminalci slobodno šetaju ulicama, ili bivaju abolirani od korumpiranog sudstva, uz smiješna sudska obrazloženja i velika obeštećenja, Živković je brutalno uhapšen i priveden kao kriminalac. Time je izvršen još jedan flagrantan udar na slobode medija i novinarsku djelatnost u Crnoj Gori, koja je posljednji bastion rigidne diktature u Evropi.”, ističu iz ove partije.

Posebnu mrlju na ovaj gnusan i nedemokratski čin baca činjenica da je hapšenje naloženo po prijavi jedne opozicione partije, koja u sadejstvu s Tužilaštvom tereti Živkovića za, navodno, falsifikovanje isprave.

“DF takođe ukazuje da je hapšenje uslijedilo nimalo slučajno, upravo na dan mirnog iskazivanja nezadovoljstva Mitropolije crnogorsko-primorske, vjernika i građana ispred Parlamenta, zbog pokušaja usvajanja Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao uvoda u planiranu otimačinu imovine Mitropolije, na koju ona polaže vjekovno pravo”, navode.

Demokratski front ističe da je koordinisana policijska akcija dodatni oblik represije nad opozicionim i nezavisnim medijima u Crnoj Gori, što razobličava i mnoge političke kuhinje na našoj političkoj sceni. Zbog svega navedenog, DF očekuje i reagovanja udruženja nezavisnih novinara i medija, i svih drugih koji se bore za slobodu javne riječi u Crnoj Gori, pored svih represivnih mjera ostrašćenog režima i njegovih saboraca iz opozicionih klupa.

Portal Analitika