Ostalo

Uručena priznanja sportisti godine i dodjeljene zlatne plakete i diplome

Najbolji sportista Crne Gore u tekućoj godini, najbolji sportski novinar, dopisnik i mladi novinar danas su svečano proglašeni na svečanosti Udruženja sportskih novinara Crne Gore, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Proglašenje najboljih je manifestacija koja se posljednjih deset godina realizuje na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje.
Uručena priznanja sportisti godine i dodjeljene zlatne plakete i diplome
Portal AnalitikaIzvor

"Činjenica da smo već jedanaesti put domaćini ovako prestižnog događaja za crnogorski sport govori u prilog uspješnoj saradnji koju imamo sa Udruženjem sportskih novinara Crne Gore, a iskreno se nadam da će ona biti ubuduće nastavljena na istom nivou i na zadovoljstvo svih nas", poručio je dekan Fakulteta Stevo Popović, čestitavši pritom svim laureatima priznanja kao i svršenim studentima.

Predsjednik Udruženja sportskih novinara Veselin Drljević je poručio da je zadovoljan sveukupnom atmosferom na svečanosti, ali i dobitnicima priznanja.

"Izdvojio se jedan mladi sportista godine. Zaista sam ponosan što je jedan takav mladi čovjek i uzoran sportista zavrijedio pažnju sportskih novinara Crne Gore. Što se saradnje sa Univerzitetom Crne Gore tiče, kao i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje, mi smo partneri deceniju i više. To je već potvrđeno prijateljstvo, a mnoge naše kolege su izašle odavde, sa ove katedre, a mnogi već dobijaju i nagrade", kazao je Drljević.

Najbolji sportista godine Mario Hodžoć, koji je izlasan sa 27 glasova, ne krije zadovoljstvo još jednim priznanjem u 2019. godini.

"Ovo je perfektna godina za mene, najbolja godina u mojoj karijeri. Osvojio sam srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i medalju na Evropskim igrama i godinu sam krunisao nagradom najboljeg sportiste. Takođe mi je pripala i nagrada sportskih novinara i mogu reći da sam zahvalan svim sportskim novinarima koji su svojim glasom doprinijeli da ova nagrada dođe u moje ruke", kazao je Hodžić.

Najbolji sportski novinar u tekućoj godini Veliša Jovanović poručio je da nagradu posebno cijeni jer dolazi od struke.

"Ono što bih zaista volio jeste da Udruženje sportskih novinara okupi sve novinare koji se u našoj državi bave sportskim novinarstvom. Tendencija je takva da moderni mediji utiču na novinarstvo, a Udruženje u struci nam može da pomoći da se odupremo svima. U svakom slučaju, izuzetna mi je čast i cijenim što su kolege prepoznale saradnju, možda ne ove godine koliko prethodne kada vjerujem da je bilo više razloga", poručio je Jovanović.

Njegov mlađi kolega Jovan Kocev, odnio je nagradu za najboljeg mladog sportskog novinara svega godinu dana nakon početka karijere.

"Najvažnije za mene jeste to što sam ostao u košarci, sportu uz koji sam odrastao. To me čini najsrećnijim i najponosnijim i to je najveća nagrada za mene. Zaista sam neko ko se od malih nogu bavi sportom i ko zaista voli to što radi", poručio je on.

Ove je godine ustanovljena i nagrada "Ranko Jovović", u čast tog preminulog sportskog novinara i komentatora. Ovogodišnji laureat nagrade je Željko Šoć sa Radija Crne Gore.

Udruženje sportskih novinara dodijelilo je i zlatne plakete za promociju sportskih nauka na međunarodnom planu rektoru Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilu Nikoliću i Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore. Takođe, uručene su i zlatne plakete za naučni doprinos u sportskim naukama na međunarodnom planu i to Fakultetu Prirodno-slovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu.  

Ovom prilikom, redakcija naučnog časopisa „SportMont“, uručila je Zlatne plakete za važnu ulogu u razvoju časopisa i doprinosu za njegovu prepoznatljivost na međunarodnom nivou prof. dr Nebojši Maksimoviću i prof. dr Zoranu Miloševiću. Ovaj časopis je na listi prestižne naučne baze Scopus, a izdaju ga Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Glavni urednik je prof. dr Duško Bjelica.

Svečano uručene i diplome

U okviru svečanosti, kao i prethodnih godina, uručene su i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su okončali svoje studiranje u poslednjih pola godine, na osnovnim, postidplomskim specijalističkim i magistarskim, kao i doktorskim studijama.

Diplome su dodijeljene studentima osnovnih studija studijskog programa Fizička kultura, a  to su: Radoš Tadić, Lidija Đuričić, Marko Marušić, Bojan Femić, Vanja Popović, Filip Jokić, Bojana Marković, Suto Topuzović, Damir Džogović, Nikola Stanović, Nikola Marković, Stefan Bardak i Nikolaj Radunović.

Diplome su dobili i studenti osnovnih studija studijskog programa Sportski novinar: Tamara Đukić, Vasilije Lalović, Miloš Rašković, Mario Andrijašević, Gordana Ćorović, Mirjana Mandić, Nenad Bezmarević, Ivan Borozan, Lazar Karadžić, Stefan Terić, Aleksandar Zeković i Jovan Peković.

Studenti Radonja Pejović, Petar Kapešić, Draško Brguljan i Stefan Raonić su diplomirali na studijskom programu Sportski trener.

Kada je riječ o postdiplomskim specijalističkim studijama, na SP Fizička kultura diplomirali su Edin Hadžiosmanović, Ivan Kovačević, Erol Vrević, Božidar Anđelić, Nikola Radulović, Goran Taušan, Jasmin Dizdarević, Nikola Belada, Luka Roćenović, Đorđe Kekić i Radosav Đokić; potom na Sportskom menadžmentu  Goran Janković, Anđela Đuričanin, Ivana Đuričanin i Marko Krivokapić, na  programu Sport i fitness - Ivan Koprivica.

Na postdiplomskim magistarskim studijama programa Fizička kultura diplomirali su Dane Žegarac, Pavle Malović, Dragan Baćović i Jovan Radulović, dok su na programu Fizičko vaspitanje djece diplomirali Katarina Dragutinović, Gorica Zorić i Milena Mitrović.
Postdiplomske akademske doktorske studije na studijskom programu Fizička kultura uspješno su završili Jovan Gardašević, Sami Sermaxhaj i Besim Halilaj.

Portal Analitika