Košarka

Mijović pred Zadar: Važno je da ekipa pokaže reakciju u defanzivnom dijelu

U dvanaestom kolu ABA lige košarkaši Budućnost Voli gostuju ekipi Zadra u dvorani "Krešimir Ćosić". Meč se igra sjutra, s početkom u 20 časova.
Mijović pred Zadar: Važno je da ekipa pokaže reakciju u defanzivnom dijelu
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Petra Mijovića će pokušati da dođu do desete pobjede na teškom gostovanju u Zadru. Trener "plavih" ističe da je Zadar nezgodan protivnik kada igra na svom terenu.

- Ispred nas još jedan u nizu značajnih mečeva. Po mom sudu možda i najznačajniji u ovom dijelu prvenstva. Zadar je ekipa koja je uvijek na svom terenu nezgodan protivnik, ekipa čiji rezultati nijesu u skladu sa njihovim realnim kvalitetom. To potvrđuju i utakmice koje su dobili protiv Crvene Zvezde i prije nekoliko kola protiv Cedevita Olimpije gdje su slavili sa preko 30 razlike. Mi smo poslije jednog dugog puta uspjeli da se osvježimo, da dobro treniramo i napravimo prvu pripremu za Zadar. Ostaju nam još dva treninga u Zadru. Važno je da ekipa pokaže reakciju u defanzivnom dijelu jer i pored napadačkog kvaliteta koji potvrđujemo u kontinuitetu u posljednje vrijeme, mislim da utakmice sa Oldenburgom i FMP-om nijesu način na koji mi treba da igramo i da način da tražimo pobjede - ocijenio je Mijović.

 

Krilni centar Budućnosti Voli, Danilo Nikolić, napominje da idu na pobjedu u Zadru.

- Idemo u goste jednoj od najneugodnijih domaćinskih ekipa u ABA ligi - Zadru. Koliko su neugodni govori i činjenica da su pobijedili kod kuće Cedevita Olimpiju i Crvenu Zvezdu. Mi dolazimo nakon dva uzastopna poraza u Eurokupu i ABA ligi i želimo da podignemo svoj nivo igre i da idemo na pobjedu u Zadru - poentirao je Nikolić.

 

 

Portal Analitika