Društvo

MPC-SPC: Zapanjeni smo zastraživanjima državnih funkcionera

Mitropolija crnogorsko primorska SPC pozvala je vjernike da se sjutra u Nikšiću okupe bez ideoloških oznaka, u, kako tvrde, „odbranu svetinja“. Mitropolija SPC je „zapanjena neistinama i zastrašivanjima državnih funkcionera“.
MPC-SPC: Zapanjeni smo zastraživanjima državnih funkcionera
Portal AnalitikaIzvor

„Takođe, napominjući da su na Sabor dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav radi odbrane svetinja Božijih i umnoženja bratske ljubavi, blagodareći svim političkim i drugim organizacijama i pojedincima koji su izrazili zabrinutost i spremnost da učestvuju na Saboru, podsjećamo da Crkveni Sabor nije mjesto ni za kakve ideološke, političke ili nacionalne simbole ili parole - neka se tokom Sabora vijore samo crkveni barjaci i litije i neka se čuju samo molitve i riječi uzdanja u Boga, koje će najbolje pokazati našu odlučnost da svetinje branimo i odbranimo uz pomoć Božiju u miru i bratskoj ljubavi“, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske SPC.

Dodaje se da su zapanjeni neistinama i zastrašivanjima državnih funkcionera.

„Iako zapanjeni svim neistinama, uvredama i zastrašivanjima kojima se ovih dana služe mnogi, pa i najviši državni funkcioneri - ne treba da se smućujemo. Sve se dešava po riječi Gospodnjoj: ”Ako mene goniše i Vas će goniti… Ali sve će vam ovo činiti zbog imena mojega, jer ne poznaju Onoga koji me posla.” Bog nije nikad bio u sili, nego je uvijek i svugdje Bog u pravdi. Samo to ćemo na Saboru i da tražimo  - pravdu Božiju i pravdu ljudsku za našu Crkvu, za naše svetinje, za naše hramove, manastire i grobove predaka“, navodi se između ostalog u saopštenju Mitropolije.

Portal Analitika