Abiznis

Pala garancija od 29,25 miliona u korist WTE, u 13h hitan pres Vlade

Vladina državna garancija od 29,25 miliona eura u korist austrijsko-njemalke kompanije WTE-EVN, aktivirana je danas. Milionski trošak će iz budžeta platiti poreski obveznici.
Pala garancija od 29,25 miliona u korist WTE, u 13h hitan pres Vlade
P.Z.
P.Z.Autor
Portal AnalitikaIzvor

“Konferencija za medije povodom aktiviranja Državne garancije u iznosu od 29,25 miliona eura izdate u korist njemačko-austrijskog privrednog društva WTE i EVN grupe održaće se u 13:00 u Pres centru Vlade”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Podsjetimo, austrijsko-njemački konzorcijum gazduje postrojenjem za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

Na konferenciji će biti prisutni ministar finansija, Darko Radunović, državni sekretar u Ministarstvu finansija, Nemanja Katnić, generalni direktor Direktorata za državni trezor u Ministarstvu finansija, Dragan Darmanović i Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, Dragana Đuranović.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da je Opština Budva u petak, 13. decembra u 15 sati i 23 minuta dobili ultimatum od strane njemačke kompanije, da će aktivirati garanciju od 29,3 miliona koju je dala Vlada, garanciju od 4,2 miliona koju je dala Opština Budva 2010. godine, kao i garanciju od 66 miliona koju je potpisao tadašnji predsjednik opštine Rajko Kuljača.

Cijeli slučaj je pod lupom Specijalnog državnog tužilaštva.

Portal Analitika