Abiznis

Ministarstvo javne uprave dio Evropske mreže javne uprave (EUPAN)

Ministarstvo javne uprave je postalo dio Evropske mreže javne uprave (EUPAN) u svojstvu zemlje posmatrača. Na nedavnom održanom sastanku EUPAN radne grupe generalnih direktora, održanom u Helsinkiju razmatrana je inicijativa Ministarstva javne uprave za pristupanje Crne Gore ovoj asocijaciji.
Ministarstvo javne uprave dio Evropske mreže javne uprave (EUPAN)
Portal AnalitikaIzvor

EUPAN je evropska mreža javne uprave koju čine predstavnici zemalja, generalni direktori, odgovorni za javnu upravu u državama članicama Evropske unije, Evropskoj komisiji i zemljama posmatračima.

Glavni cilj mreže je uspostavljanje i dalje unapređenje saradnje između evropskih javnih uprava, usmjerenih na jasne rezultate i efikasan način izbora tema saglasno prioritetima. Jedinstvenost EUPAN-a je u njegovoj ulozi da olakša razmjenu mišljenja, iskustava, i najboljih praksi, kao i da podstiče razvoj zajedničkih alata, aktivnosti i vizija.

EUPAN ima za cilj doprinos efikasnoj i kvalitetnoj javnoj administraciji koja je u skladu s potrebama i očekivanjima njihovih građana. Jedinstvenost i snaga EUPAN-a je u njegovoj neformalnosti i objedinjavanju kulturne i strukturalne raznolikosti javnih uprava u Evropi, uz naglašen doprinos postepenom stvaranju evropskog administrativnog prostora.

Imajući u vidu izuzetno važan doprinos EUPAN-a cjelokupnom procesu reforme javne uprave, pristupanje ovoj mreži značajna je potvrda Evropske unije priznavanju rezultata  Vlade Crne Gore u ovoj oblasti.

Informacijama o EUPAN mreži možete pristupiti putem linka https://www.eupan.eu/

Portal Analitika