Društvo

Bjeković izabran za ombudsmana, DF nije glasao samo zato jer ga je predložio Djukanović

Skupština je danas glasovima skupštinske većine i Socijaldemokratske partije izabrala Sinišu Bjekovića za zaštitnika ljudskih prava i sloboda.
Bjeković izabran za ombudsmana, DF nije glasao samo zato jer ga je predložio Djukanović
Portal AnalitikaIzvor

"Uvjeren sam da će Bjeković ispuniti vaša, ali i očekivanja društvene zajednice u cjelini", rekao je predsjednik Milo Đukanović.

Đukanović je istakao da vjeruje da će novi zaštitnik ispuniti očekivanja, ne samo poslanika već i organizacija i pojedinaca, ali i društvene zajednice u cjelini, te da će imati otvorenu podršku na neupitnom putu dostizanja novog nivoa demokratizacije i unapređenja ljudskih prava.

Demokratski front je poručio da je im je poznat rad Bjekovića koji je, kako su kazali pokušao dosta toga uradi u zemlji. Ipak, nisu glasali za njegov izbor, jer ga je predložio Đukanović. 

-Sve što se sukobljavalo sa interesima vladajuće strukture a na šte vi ukazivali nije moglo da se sprovede u djelo. Ni vi ni niko ko želi u Crnoj Gori da obavlja poslove pošteno, to ne može u Crnoj Gori. Crna Gora je zarobljena država od čovjeka koji je vas predložio, zato mi nećemo glasati za. On nažalost ne zna da mu je savjetnik čovjek koji je snimljen kako uzima novac i on to čovjeka nije smjenio – rekao je Radunoović.

Ranko Krivokapić poslanik SDP rekao je da su rijetke prilike kada se Crna Gora okuplja oko časnog i poštenog čovjeka.

-SDP će podržati Bjekovića. Nećemo gledati ko ga je predložio, iako kada smo ga mi predlagali za sudiju Ustavnog suda, predlog nije prihvaćen ni lijevo ni desno – rekao je Krivokapić.

Skupština je danas izabrala i Rajka Todorovića Todora i Borisa Raonica za članove Savjeta
Agencije za elektronske medije.

Portal Analitika