Politika

Knežević Đukanoviću: Jesam li ja pokušao da te ubijem; Đukanović: Nikad to nijesam izjavio

Predsjednik Crne Gore Milo Djukanović izjavio je danas da nije kreator državnog udara u Crnoj Gori, a da o tome, koliko je ko učestvovao u tome, sude drugi državni organi.
Knežević Đukanoviću: Jesam li ja pokušao da te ubijem; Đukanović: Nikad to nijesam izjavio
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje Milana Kneževića: Jesam li ja pokušao da te ubijem, Đukanović je kazao da on to nije izjavio.

-Nije tačno, nikad to nijesam rekao, rekao je Đukanović, na šta je Knežević dobacio da je to rekao na televiziji.

-Nije mi drago da nijedan čovjek, ni poslanik bude krivično gonjen. Ali svako ko je učestvovao u nekom nedjelu treba da snosi odgovornost. Odgovaraće svako za koga to utvrdi nadležni tužilac, naveo je on. 

Na opasku Kneževića da i Slavoljub Stijepović treba da odgovara, Đukanović je odgovorio kako nema nikakve sumnje da su i mnogo jači ljudi iz DPS-a odgovarali kada je trebalo i da nema nedodirljivih pred zakonom.

Knežević: Da donesemo benzin i zapalimo Skupštinu

Govoreći o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, Knežević je pozvao predsjednika Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića da se pridruži DF-u u sprečavanju izglasavanja Vladinog Predloga zakona, navodeći da "časnije, svetije ni ljepše smrti od stradanja braneći ono u što vjeruješ, a to su naši manastiri, mošti naših svetaca, duhovno istorijsko naslijeđe, na kojem smo se podigli."

„Da svi donesemo po flašu benzina, pospemo i klupe i sebe i ako treba da se zapalimo... I mi i ova Skupština ne treba da postoji ukoliko je spremna da donese ovakav zakon o slobodi vjeroispovjesti", rekao je Knežević.

"Neće nas zastrašiti prijetnje i uvrede", odgovorio  je poslanik Demokratske partije socijalista Dragutin Papović tokom današnjeg zasijedanja Skupštine i naglasio da će se i dalje sprovoditi politika koja je usaglašena sa međunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore, ali i onim što su najbolje vrijednosti crnogorskog društva.

 

Portal Analitika