Politika

Izabran novi podgorički Opštinski odbor SDP-a

SDP Podgorica je održala Konvenciju Odbora Glavnog grada SDP na kojem je izabran novi opštinski odbor koji broji 51 član.
Izabran novi podgorički Opštinski odbor SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Time je finalizovana statutarna obaveza održavanja Konvencije SDP Podgorice u kojem procesu je učestvovao veliki broj članova Partije u Glavnom gradu organizovanih kroz opštinski odbor, brojne mjesne odbore kao i Odbor gradske opštine Golubovci.

Predsjedavajući Konvencije i predsjednik opštinskog odbora dr Miloš Vukčević je izrazio zadovoljstvo jer se u novom opštinskom odboru nalazi značajan broj novih ljudi prepoznatljivih u svojim profesijama, uglednih u društvenoj zajednici koji će svakako dati ozbiljan pečat radu novog Odbora i partije kao cjeline. „Novi sastav opštinskog odbora kvalitetom ljudi, obrazovnom strukturom i novim mladim ljudima koji su izabrani garancija su dobrih rezultata Partije u Glavnom gradu“, naglasio je Vukčević.

 On je  istakao da je ponosan što su u sastavu Odbora ugledni građani kao što su bivši ministar poljoprivrede Budimir Mugoša, ljekar dr Dejan Dragašević, prof dr Vladimir Komnenić, advokati Čedo Dobrović i Denis Glogić i mnogi drugi.

„Sa nama su profesori Univerziteta,ugledni ljekari, advokati, pravnici, ekonomisti,inženjeri,ali i časni penzioneri, studenti,svi  oni koji pošteno žive od svog rada i svi su oni bogatstvo ovog Odbora i naše Partije“, naglasio je dr Vukčević.

Počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, koji je prisustvovao Konvenciji, je naveo da je SDP prepoznat u javnosti kao nesporna državotvorna i medjunarodno legitimisana partija,koja je uspostavila temelje gradjanske, multietničke i evropske Crne Gore i kao takva je nezaobilazan faktor u daljim političkim procesima koji stoje pred državom.

„Danas je borba za državu borba za svakog njenog gradjanina, za pravdu, za jednake šanse za sve, za bolji standard i za život dostojan čovjeka. Danas je borba za državu i da očuvamo resurse i društvena dobra koja služe svima a ne da ona služe nekolicini bliskim vlasti. Država bez pravde je osudjena na slabljenje, a njeni gradjani, posebni mladi, okrenuti napuštanju svoje domovine“, rekao je Krivokapić.

„SDP je zato temelj borba za drugačiju Crnu Goru, državu koja će dalje jačati svoju državotvornost ali i državu koja će širiti ekonomsko-socijalnu koheziju, osjećaj pravde kod svakog njenog građanina, državu koja će jačati osjećaj zajedništva a koja neće zavađati da bi se vladalo“, dodao je Krivokapić.

 

Portal Analitika