Košarka

MIJOVIĆ: Imamo takmičarski motiv, postoje šanse za drugi krug

Plasman u Top 16 ne zavisi od Budućnost Volija, ali podgorički tim i dalje ima takmičarski motiv i situaciju da uz određene rezultate može proći u drugi krug, kazao je trener Petar Mijović.
MIJOVIĆ: Imamo takmičarski motiv, postoje šanse za drugi krug
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Voli biće sjura gost Oldenburga u desetom kolu D grupe Eurokupa. Crnogorskom prvaku za plasman među 16 najboljih neophodna je pobjeda protiv Oldenburga, ali i pobjede Unikahe i Arke.

Oldenburg je obezbijedio mjesto u drugoj fazi, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je pet pobjeda i četiri poraza.

Mijović je podsjetio da je Oldenburg dobio prvi međusobni meč u Podgorici (85:83).

"Sa tri vezane pobjede popravili smo naš status, iako stvari ne zavise samo od nas. Imamo i dalje takmičarski motiv i situaciju da uz određen rezultate možemo da prođemo u drugi krug", kazao je Mijović.

On je naglasio da Budućnost želi da protiv Oldenburga odreguje na pravi način i poveća nivo defanzivnog intenziteta i koncentracije.

"Oldenburg je ozbiljan protivnik, sastavljen od 10 ili 11 igrača koji odlično mogu da odgovore zahtjevima igre. U odnosu na meč u Podgorici jači su za beka Tajlera Larsena i sigurno nas očekuje dobra provjera i prilika da podignemo nivo igre i pokažemo da smo protiv FMP-a imali samo loš dan", kazao je Mijović.

Duel u Oldenburgu igra se od 20 sati i 45 minuta. 

 

 

Portal Analitika