Ostalo

Zlatna kaciga za Banićevića i Nilovića

Proglašeni su najbolji u Prvenstvu crnogorskih auto-moto sportskih klubova u 2019. godini, a za tri uzastopne titule šampiona Zlatnu kacigu je dobio Željko Bato Banićević (AMSK Kotor) i u svojoj kategoriji Dejan Nilović (Nilović Racing - Nikšić).
Zlatna kaciga za Banićevića i Nilovića
Portal AnalitikaIzvor

Posebnu nagradu za titulu šampiona za FIA CEZ na brdu, u Diviziji 1, dobio je Vasilije Jakšić (AMSK Kotor), dok su u generalnom plasmanu vozača za najbolje proglašeni Marko Tujković (AMSK Kotor), Vasilije Jakšić (AMSK Kotor) i Nemanja Dona Kašćelan (AMSK Kotor).

Kako ističu u AMSK, u generalnom plasmanu klubova prvo mjesto pripalo je AMSK Kotor, dok su drugim i trećim nagrađeni AMK Podgorica Racing Tim i AMSK Crmnica.

Nagrada za debitanta i šampiona u svojoj klasi uručena je Filipu Kunčeru iz AMK Podgorica Racing Tim, dok je Anđeli Knežević pripala nagrada debitantkinje u Dama kategoriji.

Prošlogodišnji, ujedno i najmlađi, dobitnik Zlatne kacige, ali i rekorder staze na svim trkama u svojoj klasi, je Marko Adžić.

Predstojeću sezonu brdskih auto trka, u maju naredne godine, tradicionalno će otvoriti BAT Podi - Herceg Novi. Nakon Poda, uslijediće Kotor, Glava Zete, Lovćen, Pljevlja i Dubrovnik.

Svečanost na kojoj su proglašeni najbolji organizovana je sinoć u Kotoru.

Portal Analitika