Društvo

Potpisan ugovor o prodaji opštinskog zemljišta: Ulcinj izlazi iz blokade

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović potpisali su danas ugovor koji Opstini Ulcinj omogućava prodaju parcele u Borovoj šumi. Vrijednost ugovora je 3.552.000 eura, a kako je istakao prvi čovjek Ulcinja, potpisivanje ugovora je izuzetno značajan potez za Opštinu.
Potpisan ugovor o prodaji opštinskog zemljišta: Ulcinj izlazi iz blokade
Izvor

"Ovo je veliki dan za Opštinu Ulcinj, znajući da smo preko pola godine bili u blokadi. Međutim, danas smo potpisali Ugovor i očekujem da će brzo biti uplata, i naravno, time će naši radnici primiti lične dohotke do kraja godine", istakao je Nrekić.
Nrekić je podsjetio da je Opština bila u blokadi zbog iznosa od 6.400.000 eura, što je iznos gotovo cijelog budžeta Opštine.
"Prošle smo godine imali rebalans budžeta od oko 7 miliona eura. Ovime smo bez kredita izašli iz blokade. Zemlja koju smo prodali je šuma treće kategorije. Zahvaljujem se Vladi Crne Gore i Direkciji za imovinu, jer smo brzo reagovali da bi Opština izašla iz Blokade", poručio je Nrekić.
Kompanija Rekreaturs iz Budve, članica Atlas grupe, je u maju tekuće godine zvanično blokirala žiro-račun opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura, i to zbog slučaja iz 1983. godine, kada je na osnovu Rješenja republičkog komiteta za urbanizam Crne Gore, uklonjeno turističko naselje K1 na Velikoj Plaži.

Portal Analitika