Crna hronika

Hasanajima određeno zadržavanje do 72 sata

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu (VDT) u Podgorici, državljanima Albanije koji su osumnjičeni za ubistvo policijskog službenika Milutina Lekovića u Igalu, određeno je zadržavanje do 72 sata. 
FOTO: Pobjeda.me, Dragan Mijatović
FOTO: Pobjeda.me, Dragan Mijatović
Portal Analitika, PobjedaIzvor

Iz Uprave policije (UP) ranije danas je saopšteno da je direktni izvršilac krivičnog djela Luan Hasanaj (43), državljanin Albanije. S njim su bili Lulzim Hasanaj (49) i Nure Hasanaj, (67), takođe državljani Albanije. 

nura-hasanaj-saslusanje

“Sva tri lica terete se za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz UP.

hasanaj-saslusanje2

Leković je ubijen juče popodne na dužnosti, prilikom privođenja tri osobe koje kod sebe nijesu imala lična dokumenta. 

Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak. Napadači su potom uspjeli da pobjegnu iz vozila i da se domognu taksija kojim su se odvezli do Sutorine, namjeravajući da napuste Crnu Goru. Za napadačima je odmah organizovana potjera i uhapšeni su oko 17 časova u Sutorini.

Portal Analitika