Politika

DNP Berane: Proširen Opštinski odbor za 20 članova

Sinoć je na sjednici Opštinskog odbora u Beranama predsjednik DNP- a Milan Knežević pozvao članstvo i simpatizere iz ove opštine da u subotu 21.12.2019. ispred hrama Svetog Vasilija u Nikšiću svojim masovnim dolaskom potvrde da su dostojni slavne slobodarske tradicije svojih predaka.
DNP Berane: Proširen Opštinski odbor za 20 članova
Portal AnalitikaIzvor

Govoreći o predloženom zakonu o slobodi vjeroispovijesti, lider DNP – a je posebno istakao da je naš narodkroz tamne vjekove na čelu sa patrijarsima čuvao svetinje i mošti svetitelja od raznih okupatora koji su kidisali na Crnu Goru.

Ali, kako je rekao Knežević, sad je došlo nesrećno vrijeme da moramo braniti hramove, manastire, sesoske crkve i groblja, od onih čiji su preci, zajedno sa našim precima bili u boju na Martinićima, Krusima, Vučjem dolu i oslobađanju Skadra. 

Knežević je najavio i masovno okupljanje u Podgorici ispred Skupštine  kad se bude raspravljalo o pomenutom zakonu, a sve s ciljem da se režim prizove pameti i povuče ovaj predlog iz procedure koji bi mogao da Crnu Goru gurne u nesagledive sukobe.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o proširenju Opštinskog odbora za dvadeset novih članova: Zdravko Šćekić, Dragan Anđić, Igor Bjelanović, Goran Vukićević, Vesko Jašović, Dijana Ćorović, Stefan Dubak, Saša Božović, Slobodan Golubić, Marija Vešović, Aleksandra Dubak, Maša Grozdanić, Miloš Dragović, Milovan Obradović, Stefani Iritano, Golub Nišavić, Goran Šćekić, Pavle Dubak, Nikola Dimić i Milan Šćekić. 

Sinoć je takođe izabran i Izvršni odbor, a za sekretara IO  je jednoglasno izabran Zdravko Šćekić.  Predsjednik Opštinskog odbora  informisao je prisutne da je prilikom nedavnih partijskih aktivnosti podijeljeno 37 članskih karata izrazivši uvjerenje da će kontinuirani rast DNP u Beranama biti na dobrobit svim iskrenim političkim subjektima.

 

Portal Analitika