Crna hronika

Identifikovani osumnjičeni za ubistvo Lekovića, Albanija ih potražuje zbog ubistava i prijetnji

Uprava policije (UP) s partnerskim službama identifikovala je lica osumnjičena da su juče ubila policajca Milutina Lekovića. Direktni izvršilac krivičnog djela je L. H. (43) državljanin Albanije. S njim su bili L. H. (49) i N. H. (67), takođe državljani Albanije. 
Identifikovani osumnjičeni za ubistvo Lekovića, Albanija ih potražuje zbog ubistava i prijetnji
Portal AnalitikaIzvor

– Sva tri lica terete se za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi – navode iz UP.

Albanija direktnog izvršioca ubistva L. H. (43) potražuje zbog krivičnih djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva u vezi sa krivičnm djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi ove države odredili mjeru bezbjednosti „kazna zatvora“.

– L. H. (49) se od strane Albanije potražuje na nacionalnom novou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju u vezi s krivičnm djelom nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije, dok se N. H. potražuje na nacionalnoj osnovi od 2018. godine zbog krivičnih djela prijetnja – ističu iz UP.

Ova lica će biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u 16 časova.

Leković je, podsjetimo, ubijen juče popodne na dužnosti, prilikom privođenja tri osobe koje kod sebe nijesu imala lična dokumenta. 

Njemu je u policijskom vozilu jedan od osumnjičenih, iz oružja koje je držao skriveno, pucao u potiljak. Napadači su potom uspjeli da pobjegnu iz vozila i da se domognu taksija kojim su se odvezli do Sutorine, namjeravajući da napuste Crnu Goru. Za napadačima je odmah organizovana potjera i uhapšeni su oko 17 časova u Sutorini.

Portal Analitika