Crna hronika

Pozajmio vozilo poznaniku pa ostao bez njega

Već skoro dva mjeseca Podgoričanin Nermin Piranić čeka da policija i tužilaštvo preduzmu zakonske mjere i vrate mu vozilo „mercedes E 200 CDI“(PG TG 388), koje mu je otuđeno u Nikšiću.
Pozajmio vozilo poznaniku pa ostao bez njega
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima advokata Milisava Gogića, Piranić je početkom novembra bio u Nikšiću, kada ga je pozvao D.D. iz Podgorice i zamolio ga da mu na nekoliko dana pozajmi vozilo. On je to i učinio jer je D.D. i ranije iznajmljivao auto.

O primopredaji vozila Piranić je odmah obavijestio svog punomoćnika Gogića. Kako „mercedes” nije vraćen u dogovorenom roku, Piranić je više puta zvao D.D. i tražio da mu vrati auto.

D. D. mu je rekao da je vozilo založio i dao za dug nepoznatom licu. Piranić je 11. novembra ekspozituri za dežurstvo podgoričkog Centra bezbjednosti (CB) podnio prijavu protiv D.D. U međuvremenu je locirao svoje vozilo u Donjoj Gorici u Podgorici, o čemu je takođe obavijestio policiju, koja još uvijek nije reagovala po tom pitanju. 

“Lično sam sa Piranićem bio u Donjoj Gorici i uvjerio sam se da je to njegovo vozilo, za koje posjeduje svu dokumentaciju”, rekao je Gogić.

Piranić je u prijavi naveo da D.D. poznaje nekoliko mjeseci i da ga je smatrao ozbiljnim čovjekom pošto se bavi izgradnjom i prodajom stanova. „Mercedes“ mu je i ranije iznajmljivao na nekoliko dana uz novčanu nadoknadu od 50 do 60 eura dnevno. 

Gogić se kao Piranićev punomoćnik obraćao policiji, gdje su mu rekli da su slučaj uputili nikšićkom tužilaštvu jer se primopredaja desila u Nikšiću.

Policija je uzela izjavu od D. D., koji im je kazao da je „mercedes“ za dug dao licu iz Dahne.

“To nije tačno jer je to vozilo kod drugog lica u Donjoj Gorici”, kazao je Gogić.

Iz Uprave policije su potvrdili da je Piranić 11. novembra podnio prijavu protiv D.D., navodeći da su od obojice uzete izjave.
 

Portal Analitika