Fudbal

Siti ubjedljiv, De Brujne se poigrao sa Arsenalom

Fudbaleri Mančester Sitija u derbiju 17, kola Premijer lige pobijedili su Arsenal u Londonu rezultatom 3:0.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
SportklubIzvor

Građani su dominrali na Emiratima i sva tri pogotka postigli su u prvom poluvremenu. Ekipa Pepa Gvardiole je treća u prvenstvu sa 35 bodova, 14 manje od vodećeg Liverpula, dok su Tobdžije upisale peti poraz i tek su deveti sa 22 boda, koliko imaju još Kristal Palas i Njukasl.

Ovo je bio peti uzastopni poraz Tobdžija od Sitija u ligaškim utakmicama i tako su izjednačili negativni rekord kluba. Prethodno su u identičnoj seriji poraza bili u duelima sa Mančester Junajtedom. 

Građani su poveli već u 2. minutu kada je Kevin De Brujne sjajnim udarcem poslije asistencije Gabrijele Žesusa savladao Bernda Lena.

U 15. minutu bilo je 2:0 za goste, De Brujne je ovoga puta bio asistent, a u strijelce se upisao Rahim Sterling.

Odlično izdanje De Brujne je krunisao još jednim lijepim pogotkom u 40. minutu za ispostaviće se konačnih 3:0. Belgijanac je 12. put u Premijer ligi meč završio sa golom i asistencijom i u tom elementu je neprikosnoven u šampionatu.

Gosti su imali još nekoliko odličnih prilika da ubjedljivije slave u Londonu, dok su Tobdžije nakon prekida serije loših rezultata u prošlom kolu na gostovanju Vest Hemu ponovo podbacile i razočarale svoje navijače.

 

Portal Analitika