Fudbal

Bornmut šokirao Čelsi, kiks Lestera

Današnjim susretima od 16 sati nastavljeno je 17. kolo engleske Premijer lige, a najzanimljivije je bilo u Londonu i Lesteru.
Bornmut šokirao Čelsi, kiks Lestera
Sportski portali Izvor

Čelzi je dočekao Bornmut i svi su očekivali rutinsku pobjedu domaće ekipe, prvenstveno ako se zna da su gosti na Stamford Bridžu stigli izuzetno oslabljeni, te da su poraženi u posljednjih pet susreta u prvenstvu.

Ipak, golman Ramsdejl je uz pomoć svoje odbrane bio nesavladiv, a do pogotka vrijednog tri boda Burnmut je stigao u 84. minuti susreta.

Nakon kornera odbrana Čelzija je izbacila loptu pred kazneni prostor, Lerma je glavom vratio pred peterac i onda je nastala prava konfuzija.

Lopta je išla prema Bilingu koji je bio nekoliko metara u ofsajdu, ali on je nije želio dirati. Pomoćni sudija je digao zastavicu i igrači Čelzija su stali, a iz drugog plana je utrčao Gosling i prebacio Kepu za 1:0.

Arbitar Grejem Skot je poništio pogodak, ali je onda nakon asistencije VAR-a pokazao na centar i slomio srca 40.000 domaćih navijača.

Lester je kod kuće dočekao Norvič. Lisice su bile apsolutni favoriti protiv pretposljednje ekipe na tabeli, no na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

Puki je u 26. minuti pogodio za vođstvo gostiju, a Lester je do izjednačenja stigao 12 minuta kasnije.

Medison je izveo korner, Vardi glavom pogađa, ali je pogodak kasnije upisan kao autogol golmana gostiju Krula.

Portal Analitika