Zanimljivosti

Gong kupka

Yoga studio postoji u Podgorici već skoro deceniju sa ciljem da osim svoje osnovne djelatnosti ljudima pruži dodatne informacije o potrebi za skladom, relaksacijom i osluškivanjem svojih unutrašnjih potreba.
Danas u 19h30 organizuju radionicu Gong kupke u prostorijama 
YOGA STUDIO u Dalmatinskoj.
Gong kupka
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Yoga Studio PodgoricaIzvor

Gong je globalni i univerzalni instrument, potiče iz drevnog  Dalekog istoka, pravi se od posebne bronze koja mu daje rezonantni ton, moćan prostran i održava dugo trajanje vibracije.

Prema Vedama, sve potiče od zvuka i jeste zvuk, uključujući i čovjeka. U nama je upisan naš izvorni, zvučni energetski kod sa svim informacijama o našem punom potencijalu kojeg možemo razviti u toku života. Svaka vrsta muzike može biti terapija i na nju možemo meditirati, ali gong je poseban instrument jer posjeduje najsnažniju energiju.
Bit gongove specifične rezonance je u tome što pri sviranju pored rezonance osnovnih tonova, stalno proizvodi nove tonove. Osoba koja prisustvuje gong kupki ima doživljaj slušanja kosmičkog orkestra. Tada se događa da zvuk gonga ne samo slušamo već ga i osjećamo unutar tijela: on dodiruje našu kožu, mišiće, kosti i tjelesne tečnosti, svaki organ i čulo, svaki atom našeg bića i našeg postojanja.

Kako se izvodi gong kupka?

Gong kupka je oblik meditacije u ležećem položaju, jer se tako postiže maksimalnu opuštenost. Traje oko sat vremena. Svaki učesnik određuje svoju namjeru za kupku, kao što je na primjer liječenje nekog dijela tijela, rješavanje neke životne situacije, otpuštanje neželjenih emocija i slično. Zvuk gonga djeluje na ćelijskom nivou, i bez obzira na namjeru, djeluje tamo gdje je to potrebno.

Djelovanje zvuka gonga

  • smiruje nervni sistem i duboko opušta
  • reguliše rad endokrinih žlijezda
  • podstiče cirkulaciju
  • reguliše krvni pritisak
  • balansira rad lijeve i desne hemisfere mozga
  • jača imunitet i podstiče čišćenje tijela od toksina
  • podstiče kreativnost, intuiciju i životnu radost

Zvuk Gonga podstiče protok prane kroz čakre i meridijane (nadije), i uklanja energetske blokade (podsvjesne programe i traume).

Gdje možete da uživate u blagodetima zvučne kupke?

Ovog puta to je YOGA STUDIO u Dalmatinskoj

Subota, 14.decembra u 19h30

Donacija 10e

Broj mjesta je ogranicen i prijave su obavezne

Tel.  069616555 ili 069750880

Portal Analitika