Bošković na SP u Kaliforniji!

U Anahajmu juče je startovalo svjetsko prvenstvo IBJJF u disciplini No Gi brazilskog džiu-džicua.
Bošković na SP u Kaliforniji!
Portal AnalitikaIzvor

Trofejni crnogorski borac  iz kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao, Srđan Bošković, biće jedini takmičar iz Crne Gore na ovom šampionatu.

Bošković će kao aktuelni  vicešampion Evrope u disciplini No Gi (bez kimona) nastupiti u nedjelju u kategoriji do 79,5 kilograma u diviziji braon pojaseva. 

U ovoj takmičarskoj sezoni Bošković je osvojio duplo srebro, nastupivši u težinskoj a zatim  i u open kategoriji,  na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi u Rimu.

srdjan-2

Tome su prethodila  dva zlata sa  IBJJF Minhen Opena (jedno u discipilini Gi a drugo u disciplini No Gi), potom  zlato sa IBJJF Budapest opena u Mađarskoj kao i dvije bronzane medalje u disciplini GI na Rome Openu.

Bošković je nakon prvenstva Evrope nastavio sa pripremama i treninzima u matičnom klubu pod vođstvom trenera braće Jokmanović dok je same pripreme finiširao u Njujorku u A-Force International akademiji i Renzo Gracie akademiji pod okriljem trenera Andre ,,Tim“ Monteira,  odakle će nastaviti za Kaliforniju. 

,,Spreman sam i dugo sa radio da bih došao do ovog nastupa. Daću sve od sebe da dostojno predstavim  i pokažem da je brazilski džiu džicu koji se radi u Crnoj Gori u klubu Mata Leao u svjetskom rangu i da zaslužuje pažnju. Očekujem dobar plasman jer smatram da sam u vrhu svoje kategorije“ izjavio je Srđan Bošković.

Portal Analitika