Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Cetinjska opština ponovo gradi Lokandu: Za m2 zemljišta spremna da Baroviću plati oko 290 eura

Cetinjska opština ponovo gradi Lokandu: Za m2 zemljišta spremna da Baroviću plati oko 290 eura

Cetinjska opština odlučila je da plati kompaniji Izbor, koju kontroliše  Zatvoreni investicioni fond Eurofond i lica povezana sa biznismenom Veselinom Barovićem, skoro 290 eura za metar kvadratni zemljišta u istorijskom jezgru Cetinja kako bi ponovo izgradila hotel Lokandu.
Cetinjska opština ponovo gradi Lokandu: Za m2 zemljišta spremna da Baroviću plati oko 290 eura
Portal AnalitikaIzvor

Lokanda" je prvi hotel na Cetinju koji je počeo sa radom 1864. godine, a srušen je nakon oštećenja u zemljotresu 1979. godine.

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je odluku o kupovini 2,6 hiljada metara kvadratnih zemljišta u istorijskom jezgru čime se stvaraju uslovi da lokalna vlast na tom prostoru ponovo izgradi hotel „Lokanda“, koji je srušen nakon zemljotresa 1979. godine, i rekonstruiše Studentski trg, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Kupovina zemljišta predviđena je Programom razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a za tu namjenu, prema Odluci, biće potrošeno 750 hiljada eura, shodno Izvještaju o procjeni fer vrijednosti građevinskog zemljišta koji je uradila procjeniteljska kuća „Deloitte Consulting“.

Kupoprodajna cijena, kako je saopšteno, biće isplaćena sadašnjem vlasniku zemljišta, kompaniji Izbor iz Bara, iz Kapitalnog budžeta Crne Gore za 2020. godinu. Odluka neće proizvoditi pravno djestvo u slučaju da ta kompanija ne dostavi Prijestonici list nepokretnosti oslobođen od tereta i ograničenja prije zaključivanja Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, navodi se u saopštenju.

"Izbor" Bar je postao vlasnik ove lokacije nakon kupovine cetinjskog hotela Grand. 

Portal Analitika