Region

Obdukcija pokazala zastrašujuć detalj: Nikola na mjestu ostao mrtav

Dvojica srpskih državljana Slavko Đ. (21) i Jovan M. (26) iz Aleksinca, koji su osumnjičeni za umiješanost u brutalno ubistvo Nikole Kosanića (22) iz Sopota, 8. decembra u Bratislavi, uhapšeni su u Mađarskoj. 
Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

U nedjelju, kada se dogodio zločin, slovačka policija je podmah privela i jednog makedonskog državljanina, zbog sumnje da je učestvovao u ovom napadu, kao i još jednog momka. Prema nezvaničnim informacijama - slovačke vlasti Makedonca terete za ubistvo.

Kako je juče saopštila mađarska policija, mladići iz Srbije su prije dvije večeri primijećeni na auto-putu M51, oko 21.30, nakon čega su ih presreli i priveli i to na osnovu evropskog naloga za hapšenje, koji je izdao Okružni sud u Bratislavi.

Mađari su odmah po hapšenju o tome obavijestili kolege iz Slovačke, i očekuje se da oni u kratkom roku budu izručeni ovoj zemlji. Prema tamošnjem zakonu, ukoliko se utvrdi njihova krivica, prijeti im kazna od sedam do deset godina zatvora.

Prema pisanju slovačkih medija, napadači su identifikovani na osnovu snimaka sigurnosnih kamera. Policija je snimke i fotografije proslijedila svim graničnim prelazima, jer su pretpostavili da će osumnjičeni pokušati da pobjegnu u neku od susjednih zemalja.

Istog jutra kada su Nikolu do smrti pretukli ispred zgrade Glavne pošte u Bratislavi, dvojica napadača su odmah krenula, kako se sumnja, ka Srbiji, dok je Makedonac ubrzo priveden.

Nikola Kosanić je u nedjelju rano ujutru bio sa drugom u kafiću, a potom su otišli do picerije. Kada su izašli napolje, pod još nerazjašnjenim okolnostima napala ih je grupa mladića.

Počeli su da ih udaraju i šutiraju, nakon čega je Nikola ostao da leži na zemlji. Policija i Hitna pomoć, prema pisanju slovačkih medija, stigle su na mjesto događaja u roku od deset minuta, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Prema rezultatima obdukcije, Nikola je preminuo od udarca u glavu, pošto mu je pukao vratni pršljen. Istražuje se da li je ova povreda nastala prilikom pada i udarca glave o beton.

Portal Analitika