Region

Pronađeno tijelo muškarca, mrtav već pet godina?

Tijelo muškarca, starog 90 godina, pronađeno je juče u njegovom stanu u Ulici Visokog Stevana 4 na Dorćolu. 
Pronađeno tijelo muškarca, mrtav već pet godina?
Portal AnalitikaIzvor

Ono je bilo u poodmakloj fazi raspadanja, a prema nezvaničnim navodima sumnja se da je čovjek preminuo još prije nekoliko godina.

Kako su stanari ispričali reporterima "Novosti", bio je izuzetno povučen i nije previše komunicirao. Niko ga dugo nije vidio, mislili su da se preselio u starački dom.

Preminuli sugrađanin, navodno, nije bio u dobrim odnosima sa rodbinom. Po riječima stanara zgrade, imao je sina, koji je preminuo prije nekoliko godina.

- Prije mjesec i po zvala me je notarka, koja je pitala da li znam nešto o njemu, jer ga traži rodbina radi ostavinske rasprave zbog zemljišta u Barandi - ispričala je stanarka iz susjednog ulaza. - Ja ne živim u toj zgradi, ali sam se raspitala kod njegovih komšija da li znaju gdje je. Svi su bili ubijeđeni da se preselio u starački dom, a ja sam potom urgirala kod predsjednika stambene zajednice da pokuša da ga pronađe.

Upravnik zgrade u kojoj je čovjek živio pozvao je policiju, koja je provalila u stan i pronašla tijelo. Kako su "Novostima" potvrdili iz MUP, nema tragova nasilne smrti.

Žitelji okolnih zgrada bili su u šoku kada su čuli da je tijelo navodno bilo u stanu nekoliko godina, a da niko od komšija nije reagovao.

Portal Analitika