Podgorica

Vujošević, Savićević i Bemaks dobitnici Nagrade „19. decembar“

Žiri za dodjelu nagrade „19. decembar“, donio je na večerašnjoj sjednici odluku da ta nagrada za 2019. godinu pripadne Darku Vujoševiću, Dejanu Savićeviću i kompaniji Bemaks.
Vujošević, Savićević i Bemaks dobitnici Nagrade „19. decembar“
Portal AnalitikaIzvor

Darko Vujošević je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, posthumno nagrađen zbog nesvakidašnjeg herojskog čina – žrtvovanja svog života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, dobio je nagradu za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu i afirmaciji sporta.

Kompanija Bemaks iz Podgorice, nagradu je dobila za društveno odgovorno postupanje i doprinos realizaciji projekta rekonstrukcije male sale u okviru SC ″Morača″ i njeno pretvaranje u novu multifunkcionalnu dvoranu.

„Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ʼ19. decembarʼ podnijeti su predlozi za 13 kandidata, od kojih je 12 ispunilo formalno – pravne uslove za dodjelu Nagrade. Žiri je odluku o dodjeli nagrade donio tajnim glasanjem”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Žiri su činili prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj.

Portal Analitika