Politika

Darmanović primio ambasadora Srbije u oproštajnu posjetu

Ministar vanjskih poslova, prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca.
Darmanović primio ambasadora Srbije u oproštajnu posjetu
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju Ministarstva vanjskih poslova (MVP) navodi se da je šef crnogorske diplomatije zahvalio ambasadoru Srbije na dugogodišnjoj saradnji, pozdravljajući intenzitet i sadržajnost bilateralnih odnosa između Crne Gore i Srbije.

Dodaju da je Darmanović posebno istakao dinamiku saradnje na ekonomskom planu, imajući u vidu da je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Crne Gore.

„Ambasador Bingulac je izrazio zadovoljstvo svojom diplomatskom misijom u Crnoj Gori, uz posebnu zahvalnost na profesionalnom odnosu i sveukupnoj saradnji sa crnogorskim kolegama“, kazali su iz MVP-a.

Takođe, Bingulac je istakao da je tokom mandata u Podgorici bio posvećen afirmaciji političkih kontakata između dvije zemlje, te u tom kontekstu, apostrofirao značaj frekventnih susreta na svim nivoima.

„Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju nastavka političkog dijaloga i intenziviranja saradnje u oblastima od obostranog interesa“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika