Košarka

"Vučice" žele protiv Montane da nastave pobjednički niz!

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra veče od 19 sati u “Bemax areni” dočekuju bugarsku Montanu u 9. kolu WABA lige. 
"Vučice" žele protiv Montane da nastave pobjednički niz!
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj duel imaće poseban značaj jer može odlučivati o plasmanu pred završni turnir, s obzirom da oba tima ciljaju fajnal-for.

Podgoričanke su u seriji od šest pobjeda, dok Montana dolazi nakon dva velika trijumfa nad Celjem i Beroem.

- Kreće serija derbija i sigurno da će mečevi protiv Montane, Celja i Beroe pokazati gdje smo u ovom trenutku i dati sliku o našem kvalitetu. Iskren da budem nijesam očekivao da će Montana doći sa ovim skorom. Napravili su dvije velike pobjede protiv Celja i Beroe. Međutim, kada igramo na svom terenu ne smijemo dozvoliti bilo kome da bude favorit. Moramo biti agresivni, da otežamo prijem lopte i organizaciju napada rivala i da pokušamo da napravimo dobar rezultat - kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki na današnjoj konferenciji, a zatim stavio akcenat na sjutrašnji meč.

Bek Milena Jakšić svjesna je da “plave” čeka težak posao u ovom duelu.

- Očekuje nas težak meč, moža i najteži ove sezone u Podgorici. Montana ima velike ambicije, a da je u sve boljoj formi govore pobjede u posljednja dva kola protiv Celja i Beroe. Svjesne smo značaja utakmice, da će biti teško, ali imamo ogroman motiv da nastavimo pobjedničku seriju - rekla je Jakšić.

Optimistički raspoložena bila je i Mina Đorđević.

- Montana ima nekoliko starijih i iskusnijih igračica, što bi trebalo da bude naša prednost, jer mislim da ne mogu da prate naš ritam tokom cijelog meča. I mi i oni ulazimo u meč sa visokim samopouzdanjem, jer smo mi u seriji od šest pobjeda, dok je Montana napravila dva značajna trijumfa protiv Celja i Beroe. Ali, daćemo sve od sebe da dođemo do nove pobjede - poentirala je Đorđević.

Portal Analitika