Crna hronika

Advokat: Mario Milošević šokiran optužnicom, to su za njega španska sela

Mario Milošević (38), osumnjičen da je u oktobru 2016. godine na Cetinju učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, saslušan je danas u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.
Pobjeda, Mara Babović
Pobjeda, Mara Babović
Portal AnalitikaIzvor

Zastupnik porodice, Damir Lekić, kazao je da je Milošević u cjelosti negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

" Negirao je izvršenje djela, rekao je da pokojnog Đuričkovića poznaje samo 'zdravo za zdravo', da nisu imali nikakvih poslova, niti da su imali bilo šta dobro niti loše. Izrazio je žal zbog toga što se tome čovjeku desilo i rekao da nema bilo kakve veze s djelom. Kada mu je pročitana naredba o sprovođenju istrage, rekao je da su to za njega 'španska sela' i da se šokirao kada je to pročitao iz medija", kazao je Lekić. 

Milošević (38) je 5. novembra ove godine izručen sa Kosova u Crnu Goru. On je uhapšen na Kosovu 18. jula 2018. godine po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica.

Mario Milošević se sumnjiči i da je dio kriminalne organizacije koja je ubila Miodraga Migija Kruščića 21. maja prošle godine, u bašti kafića Palata u podgoričkom naselju Stari Aerodrom i napad na novinarku Oliveru Lakić.

Zbog sumnje da je uniješan u ubistvo Kruščića i napad na Lakićevu Milošević je 22. novembra saslušavan u Višem državnom tužilaštvu, gdje negirao krivicu.

Portal Analitika