Društvo

Odgođeno saslušanje Stankovića, advokati traže izuzeće Katnića

Saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, koje je trebalo da bude održano danas u Specijalnom državnom tužilaštvu, odgođeno je na zahtjev advokata okrivljenih Nenada Vujoševića i Duška Kneževića koji su tražili izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.
Odgođeno saslušanje Stankovića, advokati traže izuzeće Katnića
N.B.
N.B. Autor
Portal AnalitikaIzvor

Saslušanje Stankovića odgođeno je do daljnjeg. O zahtjevu advokata Borivoja Borovića i Zdravka Đukanovića odlučivaće Tužilački savjet. 

„Danas nije obavljeno ispitivanje ovog važnog svjedoka zato što smo ja i advokat Đukanović tražili izuzeće postupajućeg specijalnog tužioca (Katnića) iz razloga što je ranije davao neke izjave koje su štetili odbrani okrivljenog Vujoševića. S druge strane tražio sam izuzeće i v.d. republičkog tužioca (Stankovića) zato što je on zainteresovan kao svjedok za ovaj predmet pa neće pravilno odlučiti o izuzeću tužioca. To će odlučiti savjet vijeća tužilaca  ko će postupati u ovom predmetu“, kazao je branilac Nenada Vujoševića, advokat Borivoje Borović.

zdravkodjukanovic

„Kao branilac Duška Kneževića stavio sam zahtjev za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića iz razloga što nema zakonskih uslova da on postupa u ovom predmetu. Mi smo te razloge naveli. Oni se odnose na sumnju u njegovu nepristrasnost. Nalazi se na snimku u vezi koga će biti ispitivan vrhodvni državni tužilac Ivica Stanković. Pored toga tražili smo da se i Stanković izuzme od odlučivanja, odnosno da se o zahtjevu za izuzeće odlučuje na sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva na način na koji je to zakonom predviđeno. Nakon odluke o izuzeću do daljnjeg je odloženo ispitivanje svjedoka Ivice Stankovića“, rekao je advokat Zdravko Đukanović.

Stanković će biti saslušan kao svjedok u predmetu koje Specijalno tužilaštvo vodi protiv osumnjičenog sekretara Nenada Vujoševića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je ranije da će on lično saslušati svjedoka Ivicu Stankovića, ali da će, ukoliko u nekom trenutku osjeti "emociju ili empatiju", saslušanje povjeriti nekom od drugih tužilaca u SDT-u.

Portal Analitika