Crna hronika

Slobodan Kašćelan će se braniti se sa slobode, daje nekretnine pod hipoteku i 5.000 eura

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo koje je ponudio Slobodan Kašćelan, koji slovi za vodju kavačkog klana za njegovo puštanje iz pritvora, potvrdjeno je Portalu Analitika iz Višeg suda. Jemsvo se sastoji od stavljanja pod hipoteku nekretnina u vrijednosti od 501.700 eura i polaganja 5.000 eura gotovog novca.Nakon polaganja novca i upisa hipoteke, on će biti pušten iz pritvora , ali će mu biti odredjene mjere nadzora i oduzet pasoš, navedeno je u Rješenju o jemstvu.
Slobodan Kašćelan će se braniti se sa slobode, daje nekretnine pod hipoteku i 5.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kriminalnog "kavačkog klana", osuđen je u prvostepenom postupku u septembru  na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora I. Markovića, dok je Marković osuđen na  dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana.

Ranije su okrivljenima izricane presude u odsustvu Kašćelana, koji se tada nalazio u bjekstvu.

Kašćelanu dvije godine i četiri mjeseca: Nije pošteno

Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kriminalnog "kavačkog klana", uhapšen je u Češkoj 13. decembra 2018. godine.

Iz policije su tada saopštili da je on prije hapšenja u Češkoj često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega su morali da saradjuju sa policijama Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova.

Češke vlasti su ga u februaru izručile Crnoj Gori.

Za njim je bila raspisana potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo zelenaštvo.

 

Portal Analitika