Fudbal

Liverpul lako s Bornmutom, Murinjov Totenhem u petoj brzini (VIDEO)

Lider Premijer lige, ekipa Liverpula, hita ka prvoj tituli prvaka Engleske poslije 30 godina nesmanjenom brzinom. Slavili su kao gosti u Bornmutu sa 3:0.
Foto: Michael Steele/Getty Images; Shaun Botterill/Getty Images
Foto: Michael Steele/Getty Images; Shaun Botterill/Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Jirgena Klopa ostvarili su tako i 15. pobjedu ove sezone u 16 utakmica i stigli do impresivnog skora od 46 od mogućih 48 bodova.

Sve je u taboru "crvenih" trenutno na svom mjestu, a veliki dio posla protiv "trešnjica" uradili su u prvom poluvremenu.

Kapiten Džordan Henderson je u 35. minutu sjajnim pasom sa sopstvene polovine pronašao u kaznenom prostoru domaćina Alaksa Okslejda-Čemberlena kojem nije bilo teško da dovede goste u vođstvo.

Minut prije odlaska na odmor poslije dobre akcije, Nabi Keita je bio precizan sa desetak metara i Liverpul je tako poveo sa 2:0.

Sve je bilo riješeno kada je u 54. minutu Keita proigrao Mohameda Salaha koji je rutinski savladao golmana Ramsdejla za konačnih 0:3.

Impresivan je bio i Totenhem koji je pod komandom Žozea Murinja uspio da ostvari četvrtu pobjedu u pet utakmica.Poslije poraza na "Old Trafordu" od Mančester junajteda, Totenhem je pred svojim navijačima odigrao izvanredno protiv Barnlija i slavio sa 5:0.

0712totenhem

Hari Kejn je u četvrtom minutu sjajnim udarcem i pogotkom sa distance najavio da će ovo biti njegovo popodne. Bio je to pravi projektil koji golman Nik Poup jednostavno nije mogao da zaustavi.

Lukas Moura se u devetom minutu odlično snašao pred golom gostiju za 2:0 da bi Heung Ming Son u 32. minutu vukao loptu sa centra terena sve do kaznenog prostora Barnlija kada je uspio da zatrese mrežu za velikih 3:0.

Već tada je bilo jasno da Barnli neće dobro proći, što se i potvrdilo kada je Kejn u 54. minutu postigao drugi gol na susretu. Poigrao se golgeter "pjevaca" sa odbranom gostiju i potom sa desetak metara poslao neodbranjiv udarac.

Poslije odlične akcije u 74. minutu i Musa Sisoko je uspio da zatrese mrežu i tako potvrdi ubjedljiv trijumf Murinjovog tima.

Portal Analitika