Region

Vučić: Da završim kao Aleksandar Obrenović? Lakše je kao Karađorđević

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pisustvuje u Batajnici prezentaciji novih helikoptera, kojima je opremljena Vojska Srbije.
Vučić: Da završim kao Aleksandar Obrenović? Lakše je kao Karađorđević
Portal AnalitikaIzvor

Prezentacija helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17 počela je u 10.00 časova na aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici,

Predsjednik je, komentarišući izgled helikoptera rekao da ih nazivaju “đavolje kočije”, ali da su to “čuvari naše zemlje i napeg neba”.

Na pitanje da li se zbog kupovine od Rusije osjećaju pritiske sa Zapada kaže da ne može da odgovori pozitivno na to pitanje, ali da je upozorenje od Amerikanaca stiglo.

Na pitanje da prokomentariše navode da će “završiti kao Aleksandar Obrenović”, predsjednik kaže da bi u savremenim uslovima bilo lakše kao Aleksandar Karađorđević.

“Da završim kao Aleksandar Obrenović? Ali u savemenim uslovima bi lakše bilo kao Aleksandar Karaorđević. Ali izleda ne bi da se porede sa ustašama i VMRO, nego bi da se predstave kao veliki srpski junaci, koji su jednog kratkovidog čovjeka i ženu ubili tako što su ih izboli bezbroj puta, a zatim bacili sa terase. Tim srpskim junacima samo da kažem – samo neka rade svoj posao, ali ovo su stvari koje ostaju iza mene”, rekao je.

Podsjećanja radi, četiri nova helikoptera Mi-35M, koje je Srbija kupila od Rusije, stigla su u susjednu zemlju na aerodrom “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici i to prije predviđenog roka.

Rusija ih je isporučila dva dana prije sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Sučiju, iako je ranije bilo najavljeno da će novi helikopteri stići tek u prvom kvartalu 2020.

 

Portal Analitika