Politika

Nikolić: Opozicija već priprema alibi za gubitak izbora

Sve ukazuje na to da opozicija nema želju da dođe do dogovora, jer bi to značilo da nakon izbora treba da priznamo rezultate i čestitamo pobjedniku, kaže u intervjuu Vikend novinama poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.
Nikolić: Opozicija već priprema alibi za gubitak izbora
Vikend novineIzvor

„To se do sada nije dogodilo. Prema tome, imamo dovoljno razloga da vjerujemo da opozicija ima unaprijed formiranu svijest da ne može pobijediti, te da je pitanje trenutka kada će objelodaniti unaprijed pripremljen alibi, ne bi li osporili validnost izbora, kaže Nikolić.

Do tog trenutka, ponašaće se, kako ističe,  kao da imaju partnera koji sa njima želi da radi na kreiranju sistema jednakih izbornih šansi za sve aktere, a ne sistema da bi se pobijedila DPS.

„Spremnost parlamentarne većine da pregovara o svemu što je opozicija smatrala važnim za kvalitet izbornog procesa, uticala je na to da njihovi predstavnici u Odboru, iznova pokušaju da presele priču na teren ultimatuma. Zato se aktuelizuje formiranje tzv. “Vlade građanskog jedinstva”, jer je to jedina tema za koju je u startu saopšteno da ne može biti predmet pregovora, zbog toga što je ustavno neutemeljena“, rekao je on.

Kako je dodao, situaciju dodatno otežava činjenica da ne postoji ni minimum razumijevanja unutar same opozicije, uz napomenu da jedan njen dio bojkotuje parlament, a dolazi na sjednice Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, dok drugi dio opozicije ne učestvuje u radu Odbora, ali učestvuje na plenarnim sjednicama Skupštine.

Portal Analitika