Društvo

CKCG: Za pomoć stanovništvu Albanije uplaćeno 90,5 hiljada EUR

Građani Crne Gore, privredni i drugi subjekti do sada su na račun, otvoren za pomoć stanovništvu Albanije pogođenom nedavnim zemljotresom, uplatili oko 90,5 hiljada EUR, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore (CKCG).
CKCG: Za pomoć stanovništvu Albanije uplaćeno 90,5 hiljada EUR
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Ta organizacija je danas uputila pomoć za stanovnike Albanije, koja je dopremljena u kolektivne centre u Liježu i Draču.

Iz CKCG su kazali da je za stanovnike kolektivnog centra u Liježu opredijeljena pomoć u vidu garderobe za odrasle i djecu, setova za bebe i donjeg veša, dok je u kolektivne centre u Draču poslato 40 kreveta, 40 dušeka, 270 ćebadi i 20 prekrivača.

"Donaciju smo realizovali u saradnji sa kolegama iz Crvenog krsta Albanije koji su nam sugerisali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju“, naveli su iz CKCG.

Kako su kazali, pomoć su opredijelili prvenstveno iz sopstvenih resursa, a u Albaniju su uputili i pomoć koja je prikupljena od drugih subjekata i dopremljena u magacin CKCG.

„Svakako ćemo i dalje pratiti razvoj sitaucije, biti u kontaktu sa kolegama iz Albanije i reagovati u skladu sa njihovim potrebama", poručili su iz CKCG.

Oni su podsjetili da je najpotrebnije i najefikasnije podršku pružiti putem finansijskih donacija, i dodali da za sada ne organizuju prikupljanje drugih vidova pomoći.

„Do sada je na račun CKCG uplaćeno oko 90,5 hiljada EUR, od građana, ali i privrednih i drugih subjekata, i mi im se na tome zahvaljujemo. Akcija i dalje traje, i pozivamo sve koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos, a to do sada nisu učinili, da se uključe“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG podsjećaju da se novac može uplatiti na račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke.

„Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Crvenom krstu Albanije, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika