Muzika

URBAN&4 imaju novi hit "Div" (VIDEO)

Uoči dva, sad već tradicionalna koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, grupa Urban&4 upravo je objavila novu pjesmu – "Div".
Foto: Milica Czerny Urban
Foto: Milica Czerny Urban
Portal AnalitikaIzvor

- Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Takođe je div i simbol veličine, snage, postojanosti. Za mene lično div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svako može pronaći svoje značenje, pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušaoca – kazao je Damir Urban povodom izlaska nove pjesme.

 

Div je gotovo u cijelosti snimljen uživo, u studiju G.I.S. u Rijeci, uz neka sitna naknadna nadosnimavanja.

- Ante Gelo napravio je i snimio predivne gudače, Matej Zec nam je pomogao da ovu pjesmu snimimo, izmiksamo, a na kraju je, zajedno s nama i producirao. Moram priznati da mi je izuzetno drago da imamo priliku da sarađujemo sa njima na posljednjim pjesmama, jer su oni jedni od talentovanijih muzičara sa kojima sam imao priliku da sarađujem. Fotografije je, u kućnoj atmosferi, zbog bebe koja ima tek tri nedjelje, i ovoga puta napravila Milica Czerny Urban, a Tomislav Torjanac nam je, kao i uvijek, vizual dodatno uredio – zaključio je Urban.

U pauzi između koncerata, Urban & 4 snimiće i spot za „Diva“.

Portal Analitika