Crna hronika

Katnić: Odluka o „Koverti“ za 15 dana

Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, najavio je danas da će se za 15 dana znati da li će u slučaju „Koverta“ biti podignuta optužnica.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
L. Đ.
L. Đ.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Katnić je, na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva, kazao da je Slavoljub Stijepović, akter afere „Koverta“, saslušan i u drugom predmetu u kojem se veže sa Nebojšom Medojevićem, dok predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, nije saslušan u slučaju rivolving kartica, jer nije osumnjičen.

„Trenutno istražujemo taj slučaj i svako za koga se ispune uslovi da bude osumnjičen, biće saslušan i, ako se dođe do daljih dokaza, priveden pravdi. Dok se takvi elementi ne pojave, Brajović je ugledan građanin i predsjednik Skupštine i ja se nadam da će tako ostati. A ako ne ostane, mi ne vršimo selekciju“, poručio je Katnić.

Na novinarsko pitanje zašto tvrdi da su Medojević i Stijepović dio iste kriminalne organizacije, iako su žestoki politički protivnici, Katnić je odgovorio:

„Ja to ne tvrdim, vi ste to tako formulisali. Postoje dokazi koji ukazuju na osnov sumnje da je više lica počinilo krivično djelo pranje novca putem pomaganja, i to u okviru iste kriminalne organizacije za koju smo identifikovali da ima više desetina članova. Postoji osnovana sumnja da je organizacija oštetila državu za više stotina miliona eura. Za sve za koje sumnjamo da su to djelo počinili, saslušali smo ih, a to znači i Stijepovića“.

Portal Analitika