Crna hronika

Lazović: Kriminalci prijete sa egzotičnih destinacija

Pomoćnik direktora Uprave policije (UP) za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Zoran Lazović, saopštio je danas da je nedavno sa konferencije za medije kriminalcima poručio da nisu bezbjedni, a da su mu oni uzvratili prijetećim porukama sa egzotičnih destinacija.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
L. Đ.
L. Đ.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Lazović je kazao da se preduzimaju mjere na identifikaciji lica koja su mu prijetila, te da znaju o kome se radi, ali nije želio da saopšti njihova imena.

„Ne bih da saopštim njihova imena da im ne damo signal za skrivanje, ali znamo iz kojih su ekipa i ko su, i radimo s partnerima na tome da se uhapse“, naveo je on na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalni državni tužilac, Milivoje Katnić, saopštio je da je svaka prijetnja bilo kom državnom organu ili građanima, prijetnja cjelokupnoj državi i pravnom sistemu.

„Vrši se atak na državu Crnu Goru. Ova organizacija policije sa državnim tužilastvom je sila u usponu. Vidite da se u ovom sektoru nalazi preko 100 službenika najboljih pripadnika policije. Za zadnje tri i po godine su podnijete optužnice protiv 35 kriminalnih grupa sa preko 170 pripadnika, a istrage se vode protiv preko 70 kriminalnih grupa. Pokušali su sve da urade, uključujući i prijetnje, da bi nas spriječili u radu, ali neće uspjeti. Pravda će zakucati na svaka vrata“, poručio je Katnić.

Portal Analitika