Društvo

UCG: Radovi Bjelice najviše citirani

edovni profesor Univerziteta Crne Gore (UCG) Duško Bjelica dospio je na prvo mjesto u svijetu na Google Scholar pretraživaču, po broju citiranosti njegovih naučnih radova koji se tiču sportskog treninga, saopšteno je iz UCG.
UCG: Radovi Bjelice najviše citirani
Portal AnalitikaIzvor

Iz te ustanove kazali su da je Google Scholar pretraživač koji, pod kompanijom Google, indeksira radove naučnika i svaki rad povezuje s publikacijama u kojima je već citiran, u bazi, koja sadrži oko 390 miliona dokumenata.

Bjelica je do sada, kao autor i koautor, objavio više od 400 radova u međunarodnim časopisima i na konferencijama, kao i 65 knjiga - naučnih i stručnih monografija i udžbenika.

On je redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG iz oblasti sportskih nauka i predsjednik Upravnog odbora UCG.

Urednik je i SportMont časopisa, pored novosadskog profesora Zorana Miloševića, koji 14 godina izlazi u saradnji ove dvije institucije, a objavio je više od 1.400 radova naučnika iz cijelog svijeta.

Indeksiran je u oko 40 svjetskih baza, od kojih je najvažnija Scopus.

Iz UCG kazali su da je danas broj citata 6.689, i da je ta podatak dostupan na linku: https://scholar.google.com/citations?hl=en&view_op=search_authors&mauthors=label:sports_training.

Portal Analitika