Crna hronika

Uhapšena jedna osoba, potraga za Stefanom Đukićem

Policija traga za Stefanom Đukićem iz Podgorice zbog sumnje da je 1. novembra ispred restorana "Savoja“ u Baru ubio Jovana Klisića iz tog grada i ranio njegovog prijatelja i sugrađanina Velizara Gardaševića.
Uhapšena jedna osoba, potraga za Stefanom Đukićem
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Pobjeda objavila sredinom novembra, istražitelji su identifikovali ubicu i prikupili mnoštvo tragova, ali ga nijesu locirali. Juče su lisice stavljene jednoj osobi za koju se sumnja da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u zločinu.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da je uhapšen D. V. iz okoline Podgorice, za kojeg je, kao i za ostale članove ove kriminalne grupe, utvrđeno koju je imao ulogu. U ovom zločinu učestvovao je i brat Stefana Đukića, koji je, kako nam je nezvanično saopšteno, nedavno uhapšen. Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odjeljenja juče su pretresli više stanova u Podgorici, Nikšiću i Baru, za koje su postojala saznanja da ih koriste članovi kriminalne grupe.

Organizovana grupa

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji sumnjaju da je u ubistvu Klisića i ranjavanju Gardaševića učestvovalo više osoba, od kojih je još jedna pucala u žrtve.

Istražitelji su u zapaljenom autu koje su ubice ostavile u mjestu Bjeliši pronašli oružje - automatsku pušku i hekler, za koje se sumnja da su koristile ubice.

Detaljnom istragom utvrđeno je da se radi o obračunu kriminalnih klanova, a sumnja se da je upravo Gardašević bio meta.

Klisić je nedugo nakon ranjavanja podlegao povredama u barskoj bolnici, dok je Gardašević operisan. On je zadobio dvije prostrijelne rane u predjelu stomaka, jedan metak ga je pogodio u grudni koš, a jedan u nogu. Ubice su ispalile deset projektila, a pucano je iz automatske puške i heklera. Odmah nakon zločina, više od 20 osoba, koje su bliske klanu Alana Kožara i Jovana Đurovića, privedeno je na informativni razgovor, jer istražitelji od početka istrage sumnjaju da se radi o obračunu dva barska klana.

Istraga

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo početkom novembra donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Vuka Lakićevića, Hasipa Murića i Marka Vujadinovića, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Sumnja se da je Lakićević u avgustu maskiran i naoružan ušao u lokal ,,Savoja“, a da su mu Murić, Vujadinović, kao i još jedna osoba, koju policija traži, bili pomagači. Policija provjerava da li je Lakićević, koji je tada utrčao u taj ugostiteljski objekat, tražio Gardaševića, stalnog gosta lokala. Ubrzo nakon neuspjelog „posla“, potencijalni ubica i njegov pomagač ostavili su vozilo u tunelu, na putu preko Sutormana.

Lokal "Savoja“ bio je vlasništvo Armina Muše Osmanagića, koji je ubijen 16. septembra 2014. iz snajperske puške, a počinilac, niti naručioci do danas nijesu identifikovani. Klisić i Gardašević su, prema operativnim podacima bezbjednosnih službi, bili povezani sa osobama iz klana koji je predvodio sada pokojni Osmanagić i ta grupacija je godinama bila u sukobu sa klanom Luke Đurovića koji je 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći. Nakon njegove smrti ključni ljudi u toj grupaciji postali su Kožar i njegov brat Jovan Đurović.

Klisić je imao policijski dosje i privođen je više puta zbog raznih krivičnih djela, a krajem avgusta pušten je na slobodu iz zatvora u Spužu. Prije četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala "La Eskvina“, nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Osmanagić. Klisić je, takođe, bio osumnjičen da je krajem jula 2012. sa Šćepanom Bujićem, Markom Gojčevićem, Nikolom Vujanovićem i Nikolom Vujovićem fizički nasrnuo na grupu turista ispred diskoteke u Sutomoru, ali ni tada nije bilo sudskog epiloga napada.

Portal Analitika